Cep Telefonu Devlerine Kontrol Talebi

Dünyanın en büyük telefon pazarı olarak bilinen ülkede hükumet yetkililerinin, tam 21 cep telefonu devinden özel bir istekte bulunduğu ortaya çıktı!

Farklı platformlar üzerinde pek çok veri sızıntısı ve hırsızlığın ardından Hindistan hükumetinin, geçtiğimiz aylarda, bazı akıllı telefon üreticilerinden güvenlikle ilgili bilgileri paylaşmalarını istediği ortaya çıktı. Hükumet, bu akıllı telefon üreticilerinin telefonlarındaki veri güvenliğinden emin olabilmek için güvenlik prosedürlerini incelemek istemiş.

Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı 21 akıllı telefon üreticisinden, akıllı telefonlarının güvenlikleri için uyguladıkları yöntemler hakkında bilgi paylaşmalarını talep etmiş. Bildirim gönderilen bu 21 firmanın içinde Xiaomi, Oppo, Vivo ve Gionee gibi bazı Çinli firmaların yanı sıra, Apple ve Samsung gibi popüler firmalar da bulunuyor. Ayrıca Micromax gibi bazı Hindistanlı firmalar da bu listede kendilerine yer bulmuş durumda.

Yaz ayının sonuna doğru yaşanan bu gelişmenin oldukça önemli bir döneme denk geldiği bir gerçek: Hükumetin dijital ödemeler için büyük bir adım attığı dönem. Bu da veri güvenliğinin önemini birkaç derece daha artırıyor. 

Yapılan incelemenin sonucu hakkında ise herhangi bir bilgi yok. Ama bahsi geçen 21 markanın Hindistan'da halen satılıyor olması, ortada bir sorun olmadığını gösterebilir...

Sonraki Haber

Forum