Cep kamerasıyla yapabileceğiniz 5 numara

Cep telefonunuzun kamerasıyla bunları yapabileceğinizi muhtemelen bilmiyordunuz!

Android'li cebinizin veya iPhone'uzun kamerasının hayatınızın herhangi bir anında onu kolaylaştıracak işlevler sunabileceğini biliyor muydunuz? Akıllı cebinizin kamerasını bir film tarayıcısına dönüştürmeniz ve nesneleri tanımakta kullanmanız mümkün. Her şey bununla sınırlı değil elbette; keşfetmek için yazımızı okumaya devam edin.

1. Film tarama (Android ve iPhone)

Eski 35mm'lik negatiflerinizi taramak istiyorsanız, aslında Android'li cebinizle etkileyici sonuçlar elde edebilirsiniz. Helmut Film Scanner sayesinde telefonunuzu bir film tarayıcısına dönüştürebilirsiniz. Negatifi iyi aydınlatılmış bir yüzeye koyup fotoğrafını çekmeniz yeterli.

iPhone kullanıcıları veya daha iyi, ücretli bir alternatif arayan Android kullanıcıları, Lomoscanner'ı kullanabilirler.

2. Renk tanıma (Android ve iPhone)

Renkleri tanımak için kolay bir yol arıyorsanız, bunun için iPhone ve Android'li cebinizin kamerasını kullanabilirsiniz. Dulux'un Android ve iOS uygulamaları, renk tanıma aracı sayesinde renkleri tanımlamanıza izin veriyor.

Görsel arama aracı (Android ve iPhone)

3. Görsel arama aracı (Android ve iPhone)

Birkaç sene önceki çıkışından bu yana çok yol kat eden Google Goggles, kameranızla çektiğiniz fotoğrafları internette arıyor ve size fotoğrafını çektiğiniz nesneyle ilgili ayrıntılı bilgiler verebiliyor. iOS kullanıcıları, Google Search uygulamasını indirebilir; arama sırasında fotoğraf aramasını seçebilirler.

4. Creative Camera (Android ve iPhone)

DblCam (ücretsiz), iPhone'unuzun arka ve ön kamerasını kullanarak iki yüzlü fotoğraflar oluşturmanızı sağlıyor. Fotoğrafın bir tarafında fotoğrafını çektiğiniz nesne, diğer tarafında siz yer alıyorsunuz. Elbette yaratıcılığınızı kullanıp farklı çalışmalar ortaya çıkarmanız mümkün.

Android kullanıcıları, benzer işleve Dual/Double Shot Camera ile ulaşabiliyorlar. Yorumlara göre uygulama DblCam kadar iyi değil, ancak şimdilik aynı işlevi sunan tek uygulama bu.

5. Font Identifier (iOS)

WhatTheFont hizmetini daha önce duymuş olabilirsiniz. Ancak hizmetin yeni iOS uygulaması, yazı tiplerini tanımayı daha da kolay bir hale getiriyor. Kameranızı bir metne yönlendirmeniz yeterli, yazı tipinin hangisi olduğunu bulacak veya en azından bir benzerini keşfedeceksiniz.

Hizmetin resmi bir Android uygulaması yok, ancak web sürümünü kullanarak aynı işlevi elde edebilirsiniz.

Sonraki Haber

Forum