Cep devinin sitesi hack'lendi, tehdit edildi!

İngiltere'de devam eden ayaklanmalardan cep devinin sitesi payını aldı; ancak dahası da var!

İngiltere'de Londra ve birçok şehirde devam eden ayaklanmalarda sosyal ağ siteleri, ülkede giderek daha çok tartışma haline geliyor.

Twitter, endişeli vatandaşların son gelişmeleri takip etmeye çalıştığı bir mekan haline gelirken, bazı durumlarda bir sonraki saldırının yeri hakkında da bilgiler sızabiliyor. BlackBerry'nin mesajlaşma uygulaması BlackBerry Messenger da isyancıların organize olurken sıkça kullandığı bir araç olması nedeniyle dikkat çekiyor.

RIM, İngiliz polisi ile tam bir ortaklık içine girerek şifresi çözülmüş mesajları "her şekilde" polisle paylaşacağını açıklamıştı. Ancak RIM'in bu hareketi, isyancıların gözünden kaçmadı ve Digital Spy'a göre şirketin web sitesi hack'lendi.

Hacker'lar RIM'i tehdit etti

"TeaMp0isoN"tarafından hack'lenen web sitesinde hacker'lar tarafından yayınlanan mesajda, RIM'in yetkililerle olan ortak çalışmayı durdurması isteniyor. Zira mesaja göre"yanlış zamanda yanlış yerde olan BlackBerry sahipleri" de isyancı yerine koyulabilir. Hacker'ların mesajına göre polisler, "kendilerini utanç verici bir durumdan kurtarmak için mümkün olduğunca çok kişi tutuklamak istiyorlar."

Mesajda TeaMp0isoN'un şirketin çalışan veritabanına ulaştığı, isyancıları şirket çalışanlarının evine yönlendirmekten korkmayacağı tehdidi de yer aldı.

RIM web sitesi şu an geri yüklenmiş durumda. Şirket, durumdan haberdar olduğunu ve şu an durumu incelediklerini açıkladı.

Sonraki Haber

Forum