Çentikli telefonlar hayal kırıklığı yarattı!

Daha büyük ekran, daha düşük maliyet... Lakin işler pek de böyle gerçekleşmiyor. Çentikli telefonlar neden isteneni veremedi?

Günümüzün akıllı telefonlarının bazı özellikleri, teknoloji dünyasının tozlu raflarıyla buluşuyor. Bu özelliklerden telefonların gereksiz yerlerinde bulunan kulaklık ve mikrofon çıkışları. İkini mimari ise, kullanıcılar tarafından yerden yere vurulan "çentikli tasarım" mimarisi...

Kullanıcıların pek çoğu bu tür tasarımları ciddiye almazken, geri kalan kullanıcılar bu yapıdan açıkça nefret ediyorlar. 

Yine de "çentik teknolojisini seven" az sayıda kullanıcı mevcut. Yeni nesil bazı çentikler, "tam ekran mimarisine" desteklerken, kullanım sırasında çentik engelleme seçeneği sunuyorlar. Bu çok hoş ama yeterli olmaktan çok uzak. Şimdiyse dünyanın en popüler çentikli telefonlarından bazıları inceleyelim.

LG V10

LG V10, uzaktan bakıldığında iPhone X ile karıştırılabilir. Ne var ki bu hipotez, kesinlikle gerçekçi değil. LG V10'da ek bir panel kullanıyor. Hava durumu ve günlük haberler için bu paneli kullanabiliyorsunuz. Telefonun sol üst köşesinde başarılı bir selfie kamerası bulunsa da, cihaz beklentileri karşılamıyor. iPhone X ile sıkça karşılaştırılan modelin, 2015 yılında satışa sunulduğunu belirtmekte fayda görüyoruz.

LG G7 ThinQ

Diğer bir çentikli telefon daha LG'den geliyor. LG G7 ThinQ, Mayıs 2018'de piyasaya sürüldü. Bu dönemde çentikler popüler sayılıyordu. Ancak Güney Koreli teknoloji devi, kullanıcıların çentiklere hayranlık beslemediğini kısa süre içerisinde keşfetti. Bunun üzerinde LG, G7'deki çentiği gizlemek için bir dizi yol geliştirdi. Bazı siyah çubuklarla çentiklerin ortaya çıkmasını engelleyebiliyordunuz. Güney Koreli üretici hatalarından kısa sürede ders aldı.

iPhone X

iPhone X, teknoloji dünyasının en iddialı çentikli modeliydi. iPhone X,  2017 yılının Eylül ayında kamuoyuna tanıtıldı. Söz konusu cihaz gerek yapay, gerek artırılmış zeka ile donatılmıştı. Akıllı telefon özellikle ön kamerası ile tüm ilgileri üzerinde topluyordu. 

Bazı analistlere göre iPhone X başarısız bir modeldi. Aslında iPhone X, ekonomik açıdan ciddi başarılar elde etti. 1000 dolarlık fiyatına rağmen, çentikli iPhone X muazzam satış rakamlarına imza attı.

Sonraki Haber

Forum