Celsius, Aave’ye Olan Borcunu Kapattı

Celsius, şu sıralar yeniden yapılandırma planı için çalışmalarına devam ediyor. Şirket, bu kez Aave‘ye olan borcunu ödedi.

Kripto para sektöründe yaşanan son düşüşten en çok etkilenen şirketlerden biri de şüphesiz Celsius oldu. Yaşadığı kriz sonrası çekim işlemlerini durduran ve beraberinde büyük bir tepki ile karşılaşan proje, oldukça kritik bir dönemden geçiyor. Son dönemde topladığı yardımlar ile birlikte yeniden toparlanma aşamasına geçen şirket, aldığı bu yatırımları borçlarını ödemek için kullanıyor. Temmuz ayının ilk haftasında Maker‘a olan borcunu ödeyen Celsius, bu sefer de Aave'ye olan borcunu kapattı.

Zincir üstü veri analiz şirketi Nansen‘in Blockchain üzerindeki verilerine baktığımızda, Celsius‘un DeFi kredi protokolü Aave‘ye 8.4 milyon USDC aktardığı görüyoruz. Ayrıca şirket, yaklaşık 418 milyon dolarlık stETH varlığını da başka bir cüzdana aktarmış durumda.

Tüm bu gelişmeler ışığında şirket, Aave ve Maker'dan aldığı kredileri kapattığına göre, Bileşik kredi protokolünden bir kredi olan kalan son DeFi borcunu ödemeye odaklanabilir.

Blockchain veri firması Nansen'in portföy takipçisi, basın zamanında, Celsius'a bağlı cüzdanın Compound'a yaklaşık 50 milyon USDC stablecoin borcu olduğunu gösteriyor.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber işbirliği ile hazırlanmıştır.
Sonraki Haber

Forum