Cebinizde duran masum telefon zombi olabilir!

Cebinizde masum masum duran telefonunuzun, dikkat etmezseniz neye dönüşeceğini biliyor musunuz?

Güvenlik firması Prolexic Technologies'in araştırmasına göre, ticari kurumlara karşı yapılan DDos saldırılarında, mobil cihazların kullanılma oranı giderek artıyor. Bu da hacker'ların artık mobil cihazları hedeflerine aldığının en net göstergesi.

Uluslararası finans şirketlerinin bu saldırıların hedefinde olduğunu belirten güvenlik firması, çoğunlukla AnDosid isimli bir Android uygulamasının kullanıldığını tespit etti. Bu da Android ekosistemindeki virüslerin yaygınlığını ve bu virüslerin amacını ortaya koyuyor. Hacker'lar ücretsiz oyun ve uygulama adı altında yayınladıkları virüsleri kurbanların telefonlarına yükledikten sonra bu telefonları, ileride yapacakları saldırılar için birer zombiye dönüştürüyor. Yeterince zombi telefona sahip olduktan sonra ise hedeflerindeki kuruluşa saldırmak için zombi telefonları uyandırıp bu cihazların internet bağlantısı üzerinden saldırıyı gerçekleştiriyorlar. 

Prolexic Technologies bu saldırıların önümüzdeki yıllarda daha da artacağını tahmin ediyor. Mobil kullanıcıların telefon şarjından, internet kotalarına kadar kaynaklarını tüketen bu virüsler aynı zamanda kullanıcıların özel bilgilerine de ulaşıyor ve bu bilgileri reklam verenlere satılmak amacıyla topluyor. 

Sonraki Haber

Forum