Canon'dan HD video çekebilen DSLR

Canon, yeni DSLR'si EOS 500D ile sadece fotoğraf değil, yüksek kalitede video çekmenizi de sağlıyor.

Video çekebilen ilk Canon EOS fotoğraf makinesi EOS5D Mark II'den sonra Canon, şimdi de Full High Definition (HD) video kapasitesini küçük ve hafif bir DSLR makinede sunan EOS 500D'yi fotoğraf tutkunlarının beğenisine sunuyor.

EOS5D'nin ardından Canon, video kapasitesini küçük ve hafif bir DSLR makinede sunan EOS 500D'yi duyurdu.

Yeni EOS 500D, büyük ve ayrıntılı baskı alma imkanı sunan 15.1 Megapiksel APS-C CMOS sensör özelliğine sahip bulunuyor. EOS 500D karanlığa yakın şartlarda çekim yapılabilmesi için 3200'e varan ve 12800'e kadar genişleyebilen yüksek ISO duyarlılığı sağlayarak fotoğrafçılara en düşük ışıklı şartlarında bile çekim yapabilme imkanı veriyor.

Canon Avrupa Tüketici Görüntüleme Ürünleri Başkanı Rainer Fuehres, "Olağanüstü görüntüleri Full HD video ile birleştiren EOS 500D, fotoğrafçıların, fotoğraf makinelerinden beklediklerinin sınırlarını zorluyor. Fotoğraf tutkunları en önemli anlarını şimdi yaratıcılıklarına uygun bir şekilde yakalayabiliyorlar" dedi.

Canon 500D'nin gözünden hiçbir şey kaçmıyor!

EOS 500D, fotoğraf tutkunlarına dünyayı yakalayabilmenin yeni bir yolunu müjdeliyor. Hareketsiz görüntünün olağanüstü çekimi ile Full HD 1080P video kaydını bir araya getirirken, daha uzun video çekimleri için, kullanıcılar daha düşük çekim çözünürlüğü olarak 720P veya VGA'yı seçebiliyor.

3.0" Clear View LCD ekranla görüntü önizlemesi ve tekrar gözden geçirmesi ayrıntılı olarak yapılıyor. Çok beğenilen 5D Mark II modelinde de kullanılan bu ekranda 920.000 nokta özelliği, görüntünün ultra-ayrıntılı biçimde gözden geçirilmesini sağlıyor. Ayrıca doğru odak kontrolleri ve EOS menü sistemine kolayca erişim özellikleri bulunuyor.

Live View (Canlı Görünüm) modu, farklı açılardan çekim yapılabilmesine yardımcı olurken, aynı zamanda kontrast temelli ve Face Detection (Yüz Algılama) AF opsiyonları sunuyor. Dijital SLR makinelerini yeni kullanmaya başlayanlar için ideal olan bu özellikler sayesinde, kompakt fotoğraf makinesi stilinde otomatik odaklama ve LCD ekranda gerçek zamanlı görüntü elde ediliyor. Canon'un DIGIC 4 işlemcisi, saniyede 3.4 kareye varan sürekli çekim hızını 170 JPEG1'lik serilere çıkartıyor. Canon'un, ortasında f/2.8 veya daha hızlı lensler için yüksek duyarlılıkta sensörlü çapraz bir nokta bulunan, 9 ayrı sensörlü geniş alan AF sistemi sayesinde anlık hareket serilerini yakalamak da mümkün.

DIGIC 4, CMOS sensör ile birlikte çalışarak, karlı görüntü oluşmasını olağanüstü derecede engelliyor ve 14-bitlik görüntü işleme sayesinde yumuşak tonlama ile doğal renklerin elde edilmesini sağlıyor. Buna ek olarak, DIGIC 4 fotoğrafçıların talep ettiği son derece hızlı çekime başlama süresi ve çekimden sonra neredeyse anında görüntüyü gözden geçirme olanağını sunuyor.

Belirgin EOS kalitesi

Küçük ve hafif gövdesine rağmen EOS 500D'nin içinde EOS sisteminin bütün ayırıcı özellikleri bulunuyor. EOS 500D, büyük ve parlak vizörden ünlü sezgisel EOS menü sistemine kadar içinde bulunan bütün ayrıntılarıyla kullanıcılara dünya sınıfında bir çekim deneyimi sağlamak üzere tasarlandı.

İstenmeyen tozu azaltan, sensörden uzaklaştıran ve kaldıran EOS Entegre Temizleme Sistemi ile görüntü kalitesi korunuyor. İnatçı partiküller ise fotoğraf makinesi içindeki görüntüye eklenebilen "Dust Delete Data" ile Canon'un makineyle birlikte gelen Digital Photo Professional yazılımı kullanılarak, üretim sonrasında kolaylıkla yok edilebiliyor.

Digital Photo Professional yazılımı geniş çaplı bir RAW düzenleme paketi sunuyor. İçinde hızlı kontrol aracı, kırpma aracı ve damgalama aracı gibi fonksiyonların yanı sıra RAW görüntülerde parlaklığı, beyaz dengesini ve resim stillerini değiştirme kapasitesi bulunuyor. Rakipsiz esneklik için yazılım takımına EOS Yardımcı Programı ve Picture Style düzenleyici eklendi. Canon'un EF ve EF-S lensleri ve EX serisi Speedlite'lar ile uyumluluğu, fotoğrafçının kendisi kadar benzersiz bir çekim sisteminin ortaya çıkmasına neden oluyor. Bunların arasında bir yansıtma ve zum kafası bulunan ve sadece 2 AA pille tekrar şarj olabilen son derece kompakt, güçlü, yeni Speedlite 270 EX de yer alıyor.

Bir bakışta teknik özellikler

- 15.1 Megapiksel APS-C CMOS sensör
- Full HD film kaydı, HDTV'de izleme ve geri oynatım için HDMI bağlantı ile
- ISO 100-3200 (12800'e genişleyebilir)
- Saniyede 3.4 kare sürekli çekim
- Tek bir "burst" de maksimum 170 büyük JPEG görüntü
- 3.0" ClearView LCD, Live View (Canlı Görünüm) modu ile
- Çapraz tip orta noktası olan 9 noktalı geniş alan AF
- Yüksek hızda DIGIC 4 performansı ve üstün görüntü kalitesi
- EOS Entegre Temizleme Sistemi
- Canon EF ve EF-S lensleri ve EX-serisi Speedlite'larla Full uyumluluk, yeni Speedlite 270EX ve iki yeni eğme ve kaydırma lensi TS-E 17mm f/4L ve TS-E 24mm f/3.5L II dahil


Basın bülteninden derlenmiştir.

Sonraki Haber

Forum