Canlı yayında 3D spor müsabakası!

Fransa Açık Tenis Turnuvası'nda iki raket üç boyut! Peki hangi kanalda? İşte detaylar...

Panasonic ve Fransa Açık Tenis Turnuvası işbirliği yaparak Avrupa'da ilk kez, bir spor etkinliğini baştan sona üç boyutlu canlı yayında sunuyor!

Panasonic geçtiğimiz günlerde Fransa Tenis Federasyonu (FFT), telekomünikasyon operatörü Orange ve Eurosport ile işbirliğini duyurarak Fransa Açık Tenis Turnuvası'nın Eurosport'tan 3D formatında aktarılacağını bildirdi. Fransa Açık Tenis Turnuvası Roland Garros, Avrupa'da düzenlenip bir günden uzun süren ve 3D formatında canlı yayınlanan ilk spor turnuvası olacak.

23 Mayıs – 6 Haziran 2010 tarihleri arasında düzenlenecek olan ve sporseverlerin takvimindeki en prestijli etkinliklerden biri olarak bilinen Roland Garros, Avrupa'da televizyondan en çok izlenen grand slam tenis turnuvası olma özelliği taşıyor. Panasonic'in FFT, Orange ve Eurosport ile işbirliği sayesinde, Avrupa'nın dört bir yanındaki sporseverler, belirli satış noktalarında turnuvanın görüntülerini ilk kez olarak üç boyutlu formatta deneyimleme fırsatına kavuşacak ve televizyonu izlerken adeta tenis kortunun tribünlerinde oturuyormuş duygusunu yaşayacaklar. Fransa Açık Tenis Turnuvası'nın Phillippe Chatrier adını taşıyan merkez kortunda oynanan tüm maçlar üç boyutlu kaydedilip canlı olarak yayınlanacak.

Roland Garros turnuva alanından ...

Roland Garros turnuva alanından yapılacak olan 3D yayın, Fransa'nın dört bir yanındaki Orange abonelerine bu işe ayrılmış özel bir Orange TV kanalından ADSL ve fiber bağlantı yoluyla aktarılacak. Dahası, Panasonic'in sağlayacağı profesyonel kameralar sayesinde Orange sahne arkasında da 3D çekim yapabilecek ve etkinlik sahasından 3D formatında ayrıntılı bilgiler verebilecek. Turnuvanın ardından üç boyutlu özel bir belgesel hazırlanarak Orange televizyon kanalında yayınlanacak. Tüm bunlara ek olarak, Fransa'daki çok sayıda perakende mağazasında turnuvanın tümü 3D formatında gösterilecek.

Eurosport, Orange 3D canlı yayın sinyalini alıp Fransa dışında Avrupa bölgesinde 58 ülkede 3000'den fazla perakende mağazasında bu etkinliği Panasonic VT20 3D Plazma TV'ler üzerinden uydu aracılığıyla üç boyutlu olarak yayınlayacak. Bu sayede, Avrupa'nın dört bir yanındaki tüketiciler yaşamlarında ilk kez, bu prestijli turnuva boyunca 3D teknolojisinin etkisini eşzamanlı olarak deneyimleme ayrıcalığına kavuşacak. Programa katılan perakende noktaları hakkında bilgiye fullhd3d.panasonic.eu/tr_TR adresinden erişmek kısa süre içinde mümkün olacak.

Panasonic Avrupa CEO'su ve Başkanı Laurent Abadie bu heyecan verici etkinlikle ilgili olarak şu sözleri kullanıyor: "İlk 50 inç Full HD 3D Viera NeoPDP TV'lerin ve Blu-ray oynatıcıların bu ilkbaharda Avrupa genelinde piyasaya sürülmesi, evde eğlence deneyiminde üç boyut kullanımı ile insanı adeta içine çeken yeni bir çağ başlatacak. Panasonic, Orange, Eurosport ve FFT arasındaki işbirliği yalnızca gişe rekorları kılan 3D Hollywood filmlerinin değil 3D canlı yayınların da muazzam çekiciliğini sergilemek yönünde çok önemli bir adımdır. Böylesi prestijli bir etkinliği üç boyutlu olarak canlı yayında erişilebilir kılmak izleyicilerin hayal gücünü tam anlamıyla tetikleyecek ve geleceğin 3D yayınları için örnek teşkil edecektir."
Roland Garros'un Medya Direktörü Michel Grach ise "Roland Garros turnuvası, spor müsabakalarının televizyon yayınlarında yer bulmasının ilk günlerinden itibaren daima yeniliklerin öncüsü olmuştur. Roland Garros Fransa Açık Tenis Turnuvası'nın, üç boyutlu olarak bu kadar kapsamlı bir şekilde yayınlanacak ilk tenis turnuvası olmasından özel bir gurur duyuyoruz. Toprak kortumuzun dinamik yapısı 3D görüntüleri daha da etkileyici kılacak ve dünyanın dört bir yanındaki tenis meraklıları, bu sporu daha önce hiç görmedikleri bir şekilde izleme fırsatı bulacak. İşbirliği yaptığımız Panasonic ile turnuva çatısı altında böylesine heyecan verici bir ortak amaç etrafında bir araya gelerek, spor odaklı teknolojik işbirliklerine yeni bir standart getirdiğimize inanıyorum. Bu işbirliği, ileriki gelişmeler ve çığır açacak yenilikler bağlamında büyük bir umut vaat etmektedir" diyor.

Basın bülteninden derlenmiştir

Sonraki Haber

Forum