Call of Duty: Modern Warfare 2 oyuncuları, tehlikeli bir zararlı yazılımın kurbanı oldu

Bilgisayar korsanlarının, en popüler Call of Duty oyunlarından birine kendi kendini kopyalayan kötü amaçlı bir yazılım bulaştırdığı bildirildi.

TechCrunch tarafından yayınlanan bir habere göre Call of Duty: Modern Warfare 2, çevrimiçi lobilerde otomatik olarak yayılabilen bir solucan tarafından hedef alındı. 2009'da piyasaya sürülen ancak hala tutkulu bir hayran kitlesine sahip olan oyun, yayıncı Activision tarafından kapsamlı bir soruşturma yürütülürken çevrimdışı duruma getirildi.

Resmi Call of Duty Updates hesabından atılan bir tweet'te "Steam'de Call of Duty: Modern Warfare 2'nin çok oyunculu modu, bir sorunu araştırırken devre dışı bırakıldı" denildi.

Sorun ilk olarak Haziran 2023'te oyunun Steam forumunda yazan bir kullanıcı tarafından tespit edildi. Kullanıcı açtığı başlıkta; bilgisayar korsanlarının hack'lenmiş lobileri kullanarak saldırdıklarını ve VirusTotal çevrimiçi tehdit havuzunda bulunan kötü amaçlı bir yazılımın kullanıldığını belirtti.

Steam başlığında yayınlanan daha ileri analizler, kötü amaçlı yazılımın uygulama kodundaki güvenlik açıklarından yararlanabilen bir solucan olduğunu, yani kod enjeksiyonunu çevreleyen tipik güvenlik önlemlerini aşabileceğini belirledi. Kötü amaçlı yazılım bir oyun lobisine bulaştıktan sonra, yerelleştirilmiş kodu çalıştırarak oturuma erişen tüm kullanıcıların makinelerine bulaşabiliyor.

Oyuncuların veya Haziran 2023'ten bu yana oyuna erişen herkesin derhal bir antivirüs veya başka bir güvenlik taraması yapması öneriliyor.

Activision, Aralık 2022'de çalışan bilgilerinin yaklaşık 20.000 kaydının çalındığı ve çevrimiçi olarak yayınlandığı büyük bir siber saldırının kurbanı olmuştu. Bilgisayar korsanlarının Activision'ın içerik dağıtım ağı (CDN) Azure üzerinden çalındığını iddia ettiği veriler, popüler bir bilgisayar korsanlığı forumunun tüm kullanıcılarına ücretsiz olarak sunuldu.

Sonraki Haber

Forum