Hile yapanlara yeni şok: Call of Duty hilecileri artık ifşa edilecek ve utandırılacak

Call of Duty oyunlarında hile yapmaya niyetiniz varsa, yakalandığınızda artık sadece oyundan atılmakla kalmayacaksınız.

Call of Duty hilecileri artık bir oyundan atıldıklarında sadece üzülmekle kalmayacak; aynı zamanda gerçek zamanlı olarak adları yayınlanacak ve adeta utandırılacaklar. CoD: Modern Warfare II ve CoD: Warzone beşinci sezonu bu hafta yayınlandı ve güncelleme, Ricochet hile önleme sistemine bir ekleme içeriyor.

Ricochet bir “sorunlu oyuncuyu” tespit edip oyundan attığında, oyun, öldürme akışında böyle bir olayı maçtaki herkese bildirecek. Bu, tüm oyuncuların bir hileciyle karşı karşıya olduklarından emin olmalarını ve ayrıca Activision’ın sistemlerinin o kişiyi tespit edip onu oyundan attığını bilmesini sağlayacak.

Aslında bir oyunun oyunculara birinin hile yaptığı için atıldığını söylemesi pek yeni bir şey değil. Diğer pek çok online oyunda da benzer sistemler bulunuyor.

Yine de bu değişiklik, hilecilerle uğraşmak ve şüpheli oyuncuları yakalamaya çalışmak için her türlü taktiği deneyen Team Ricochet’in sunduğu iyi bir güncelleme olarak tanımlanabilir. Call of Duty, son birkaç yılda hilecilerin düşmanlarını görmesini engelledi ve silahlarını ellerinden aldı. Daha yakın zamanlarda Team Ricochet, tespit edilen ve şüphelenilen hilecilere karşı gerçek oyuncuların klonlarını yerleştirmeye başladı. Potansiyel bir hilecinin bu klonlardan biriyle etkileşime girmesi, hile yaptıklarını açık bir şekilde doğruluyor…

Sonraki Haber

Forum