Çakma Apple Store şimdi yandı

Çin'in çakma Apple Store'unun başı fena halde dertte; hem de bir değil, iki koldan birden!

Sizlere daha önce verdiğimiz bir haberde, Çinlilerin en sonunda koskoca bir Apple Mağazasını da kopyaladığını duyurmuştuk. Bunun üzerine mağazaya ulaşan ve bilgi almak isteyen gazetecilerin de çok sert bir yanıt aldığının haberini yaptık.

Tüm bunlardan sonra konu sonunda Çin otoritelerinin de ilgisini çekmiş olmalı, zira Kunming şehrindeki sahte Apple Mağazaları hakkında soruşturma başlatıldığının haberleri geldi. Mağazaları diyoruz çünkü çok daha fazla çakma mağaza keşfedilmiş durumda. Maliye görevlileri bu mağazaları tek tek inceleyip bu mağazaların yasal olup olmadıklarını ve firmalardan marka hakkı alıp almadıklarını araştırıyorlar. Aynı zamanda mağazaların kullandığı tedarik zincirlerinin de soruşturma konusu olduğu duyuruldu. Şimdiye dek bu mağazaların bazılarının kapatıldığı gelen haberler arasında.

Müşteriler de ayaklamaya başladı...

Haberlerin başladığı zamanlarda "biz gerçek Apple ürünleri satıyoruz, mağazalarımızı nasıl dekore edeceğimize kimse karışamaz" diyen mağaza sahiplerinin ve görevlilerinin de başı belaya girecek gibi görünüyor. Geçtiğimiz gün Wang adında genç bir müşterinin mağazalardan birine gelip elindeki faturayı sallayarak "bu ürünlerin gerçek olup olmadığının garantisini kim verecek" diye bağırdığı ve olay çıkardığı duyuruldu. Wang, bu mağazadan üç ay önce bir Macbook Pro ve bir iPhone 3G almış.

Mağaza yetkilileri bu olayların sonunda basın ve internet medyasını suçlamayı da ihmal etmiyorlar...

Sonraki Haber

Forum