C++, Java ve fazlasını öğrenmek isteyenlere!

Seçkin yayıncılık tarafından piyasaya sürülen bu dört kitap, geliştiricilerin ilgisini çekebilir!

Seçkin yayıncılık, C++ Proglamlama Dili, Java Swing, A'dan Z'ye PHP ve Algoritma Geliştirme ve Programlamaya Giriş kitaplarını piyasaya sürdü. İşte geliştiricilerin ve yeni başlayacakların önemli bir kaynağı haline gelecek dört kitap ve içeriği:

C++ Proglamlama Dili

Yapısal Programlama, Nesnelerle Programlama ve Jenerik Programlama

Yazar: Prof. Dr. Mustafa Dikici

Yıllarca bilgisayar konusunda ders verdikten sonra, bu konudaki deneyim ve tecrübelerini kaleme alan yazar yeni başlayanların ve öğrencilerin kolaylıkla anlayacağı ve yararlanacağı bir kitap hazırlamıştır. Kitap, Geleneksel Prosedürsel Programlama (Traditional Procedural Programming). Yapısal Programlama (Structural Programming), Nesnelerle Programlama (Object–Oriented Programming) ve Jenerik Programlama yöntemleri kullanılarak, konunun özümsenerek öğrenilmesine olanak sağlayacak şekilde ve bol örnekli olarak hazırlanmıştır.

C++ Programlama Dili
Basit Veri Tipleri
Seçme ve Döngü Yapıları
Fonksiyonlar
Sınıf Veri Tipi ve Nesne
İşlemcilerin Aşırı Yüklenmesi
Veri Tipi Dönüşümü
Gösterici Veri Tipi
Akış ve Dosya
Şablonlar

Java Swing

Başlangıçtan İleri Düzeye, Her Yönüyle GUI Geliştirme Klavuzu

Yazar: A. Kadir Güneytepe

Bu çalışmada, Grafiksel Kullanıcı Arayüzleri (GUI) geliştirme konusuna odaklanılmış ve Java Swing konusunda okuyuculara derinlemesine bir bilgi verilirken, bu alanda da tam bir uzmanlaşma sağlanmaya çalışılmıştır. Kitapta Java Swing kütüphanesi tüm sınıfları ve bileşenleriyle anlatılmaya çalışılmış; okuyucuya bu anlamda bir takım örnek kodlar ya da uygulamalar vermenin ötesinde, bu kütüphanenin içerdiği özellik ve yordamlara ilişkin de bir rehber sunulmuştur. Bu sayede bir uygulama geliştirirken her zaman gereksinim duyulacak bir başvuru kaynağı olacaktır.

Konular anlatılırken, geliştirme ortamı olarak NetBeans IDE kullanılmış; geliştirilen örnek uygulama ve kodlar tümüyle NetBeans IDE üzerinde hazırlanmıştır. Ayrıca NetBeans IDE üzerinde bir uygulamanın nasıl geliştirileceği, hata yakalama, kod tamamlama vb. gibi geliştirme ortamı özelliklerin nasıl kullanılacağı konularına da ayrıntılı bir biçimde değinilmiştir.

NetBeans Kullanarak Uygulama Geliştirme
Tüm Yönleriyle Swing Bileşenleri
Taşıyıcılar
Yerleşim Düzenleyiciler
Çerçeveler
Formlar
Menüler
İletişim Kutuları
İleri Düzey Bileşenler
Dinleyiciler
Swing ve JDBCTM ile Database Uygulamaları Geliştirme
Swing ve Java Persistence API
Baskı ve Raporlama İşlemleri

A'dan Z'ye PHP ve Programlamaya Giriş

A'dan Z'ye PHP (CURL, mySQL, mySQLİ, PDO, SQLITE, XML, GD, POP3 Mail, IMAP, OOP)

Yazar: Rıza Çelik

A'dan Z'ye PHP kitabı, PHP Programlama dilini öğrenmek isteyen okuyuculara, başlangıç, orta ve ileri düzeyde bilgiler vermeyi amaçlamaktadır. Kitap baştan sona teorik ve pratik bilgileri ekran görüntüleri ile birlikte bir arada vermektedir. Kitabın ilk bölümleri başlangıç düzeyindeki okuyuculara temel ve öz bilgiler verecek şekilde ele alınmıştır.

Başlangıç düzeyi konularının devamında orta ve ileri düzeydeki konularla PHP programlama dilinin birçok detayı okuyucuyu ileri seviye programlama bilgisi edinmeyi sağlayacak şekilde anlatılmıştır. Kitapta ele alınan konuların özellikle orta ve ileri düzey bilgileri, özgün ve kapsamlı projelerin üretilmesinde, okuyucuya alt yapı kazandırılmasını ve edindiği bilgilerle günümüz modern web proje ve sunumlarını hazırlamasını sağlayacaktır.

Kitabın en önemli hedefi ise Türkçe kaynak sıkıntısı çekilen REGEX, CURL, mySQL, XML, SOAP, GD, OOP, IMAP, POP3, SQLITE, AJAX konularını detaylı, örnekleyici ve öz ifadelerle anlatılırken aynı zamanda bu konuların kapsamı dâhilinde bulunan uygulama örnekleri ile tanışmalarını ve uygulama mantığını kavramalarını sağlamaktadır. PHP5 ile birlikte değişen yeni nesne yönelimli programlama yapısı oldukça detaylı anlatılmış ve bu konuya 54 sayfa yer verilmiştir.

Kitaptan bulunan konu başlıkları

- Değişkenler / PHP ve HTML
- PHP Operatörleri / PHP'de Program Denetimi
- Koşullu İfadeler ve Döngüler
- Dizi Değişkenler / Fonksiyonlar
- Dosya ve Dizin İşlemleri
- Grafik Fonksiyonları / Tarih ve Zaman
- Düzenli İfadeler / CURL
- Veritabanı Programlama / Veritabanı Character Set
- Session (Oturum açma) / Sglite
- E–posta (Mail) / http
- Nesne Yönelimli Programlama / mySQL Veritabanı Yedeği Alma
- SOAP (Simple Object Access Protocol) Uygulamaları
- AJAX / JSON / SimpleXML / SEO

Algoritma Geliştirme ve Programlamaya Giriş

"Akış diyagramlarıyla birlikte 5 ayrı programlama dilinde (Basic, Pascal, C, C++ ve Java) çözülmüş problemler"

Yazar: Dr. Fahri Vatansever

Genişletilmiş 9. baskısını yapan kitap, daha önce programlama ile ilgili bilgisi bulunmayan okuyucuları da kapsayacak şekilde başlangıç seviyesinden ileri seviyelere kadar, adım adım "Algoritma Geliştirme" ve "Programlama Teknikleri"ni anlatmaktadır.

Kitapta çok farklı alanlara ait 200'e yakın örnek problemin çözümüne ilişkin akış diyagramları çizilerek beş ayrı programlama dilinde (Basic, Pascal, C, C++ ve Java) kodlanmış, okuyucuların konuyla ilgili bilgilerini geliştirmeleri için 150'den fazla problem de kitabın sonuna eklenmiştir. Kitaptaki konuları, sırası ile okuyup uygulayan okuyucuya "algoritma geliştirme" ve "program yazma" tekniklerinin kazandırılması amaçlanmıştır.

Daha ileri seviyelerde "Algoritma Geliştirme" ve "Programlama Teknikleri" için yazarın yayınevimizden çıkan "İleri Programlama Uygulamaları" kitabından yararlanabilirsiniz.

- Programlamaya Giriş: Bilgisayar ve programlama temelleri, işlemler...
- Algoritma: Operatörler, terimler, tasarım aşamaları...
- Akış Diyagramı: Şekiller, akış diyagramı analiz ve tasarımları...
- Programlama Dilleri: Veri tipleri, programlama dilleri...
- Akış Diyagramlarından Program Kodlamaya Geçiş: Giriş, çıkış, döngü, karar ve diğer komutlar...
- Genel Uygulamalar: Genel uygulamalara yönelik onlarca çözümlü problemler...
- Bir Boyutlu Dizi Uygulamaları: Çoklu verilerin dizi olarak işlendiği onlarca çözümlü problemler...
- İki Boyutlu Dizi Uygulamaları: Çoklu verilerin matris olarak işlendiği onlarca çözümlü Problemler...
- Grafik Uygulamaları: Grafik komutları, çizimler ve uygulamaları...

Basın bülteninden derlenmiştir.

Sonraki Haber

Forum