Bulut'a yeni koruyucu!

WebRoot'un yeni çözümü, korumayı buluta taşıyor! İşte SecureAnyWhere'den detaylar

Ekim 04'te piyasa sürülecek olan Webroot SecureAnyWhere, Bulut Mimarinin önde gelen koruyucularından olacak. Alışılmışın aksine SecureAnyWhere, proaktif korumayı komple buluta taşımakla yetinmediği gibi işletim sisteminizi sürekli ilk günkü performansında tutmak içinde sıradığı motorlar geliştirdi. Bu motorlar o kadar stabil ve sessiz çalışıyor ki kullanıcılar bilgisayarlarında çalışan bir anti-virüs yazılımının varlığından haberdar dahi olamıyor.

Proaktif koruma çözümlerini standart paket güncellemelerinin gölgesinde yapan antivirüs yazılımları aslında her an yeni tehditlere karşı zaaf gösterebilmektedirler. Bu anlamda hem yeni güncellemelerin takibi hem de av yazılımınızın üzerine entegre edilmiş motorların servis kullanımları, son kullanıcı noktasında sinir bozucu haller alabiliyor. Ancak Webroot SecureAnyWhere, monitörleme özelliği ile işletim sisteminizin aktif proseslerini takip ederek bilgisayarınızdaki her işlemi her an kendi sunucularına yönlendiriyor. Böylelikle siz yaptığınız her işlem sırasında hareketlilik durumunuza göre webroot tarafından kesintisiz ve sorunsuz koruma altına alınmış oluyorsunuz. Bu işlemlerin hiç birisi için bilgisayarınıza özel güvenlik güncelleştirmeleri göndermiyor. Hareket skalanıza göre sadece müdahale etmesi gerektiğine inandığı durumlarda sezgisel olarak bulut mimaridan size müdahale ediyor.

Bu akıllı yapı sizi, gereksiz güncelleştirme paketlerinden, çalışan servislerin getirdiği aşırı yüklenmelerden, kullanıcı kontrollü ve zaafı çok olan proaktif korumadan tamamen arındırarak sorunsuz ve sürekli olarak ayakta tutuyor.

İşletim sisteminizi onarıyor

Webroot SecureAnyWhere, üzerinde çalıştığı işletim sistemlerinin tamamını tanımlayabiliyor. Dolayısı ile işletim sistemlerinin çekirdek yapılarına bulaşan virüsleri temizlerken standart koruma yapan ürünlerin aksine sizi işletim sistemsiz bırakmıyor. Enfekte olan gerekli dosyayı ( .dll .exe vb ) işletim sistemizini tanımlayarak kendi sunucusundan size doğru gönderiyor. Ve enfekte olan eski dosya ile değiştiriyor. Bu işlemler sorunsuz bir şekilde tamamlandığı için eksi alışkanlıklarınızın kurbanı olmaktan tamamen kurtuluyorsunuz.

SecureAnyWhere, bulut mimarinin yaratıcısı Webroot'un, SaaS ( Software As A Service ) teknolojisinde geldiği son noktadır. Piyasadaki muadillerinin aksine stabil çalışma yapısı, kullanıcı dostu arayüzü ve sorunsuz çalışabilen motorları ile sadece güvenliğinizi değil işletim sisteminizin huzurunuda yüksek seviyelerde tutmak için rakiplerine nazaran en iyisini başarıyor.

Bilgisayarınız bu sorunsuz hizmetten faydalanırken, siz de internet bağlantısı olan her noktadan Webroot'un size SecureAnyWhere ürünü ile açtığı host alanına erişerek bilgisayarlarının korunma durumlarını, tarama güncellemelerini ve anlık proseslerini inceleyebiliyorsunuz. Yani internet bağlantınız var ise antivirüs korumanız için bilgisayar başına sabit beklemek zorunda kalmıyorsunuz.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Sonraki Haber

Forum