Bu programlar Vista SP2 ile problem çıkaracak

Microsoft, Windows Vista Service Pack 2 ile uyumsuz olabilecek programları açıkladı...

Microsoft dün Windows 7 RC'yi ve Windows Vista SP2'yi MSDN ve Technet üyelerinin kullanımına açtı. Bu aşamadan sonra önümüzdeki birkaç gün içinde Vista Service Pack 2'nin çıkması an meselesi oluyor. Microsoft şimdiden bir liste yayımlayarak yeni servis paketiyle uyumsuz olan programlar hakkında kullanıcıyı bilgilendirdi.

İşin güzel yanı ise bu sefer sadece 10 programın yeni hizmet paketiyle problem yaşayacak olması. Program üreticilerinin bir kısmı ise Vista SP2 ile uyumlu, yeni sürümlerini çoktan yayımladı. Uyumsuz programlar arasında Trend Micro Internet Security & Virus Buster 2008, Avira AntiVir 8 ve Spyware Doctor 5.5.0.x var. Windows Vista'nın dış görünüşünü Mac OS X'e benzeten Vista OS X paketini kullanan kişiler de SP2 ile uyumlu bir sürümü beklemek zorunda kalacak.

Problem çıkaran yazılımlar hakkında üreticilerine gerekli bilgi verildi. Çoğu durumda Vista SP2 ile uyum sorunu yaşamayan yeni bir sürüm kullanıma sunulmuş oluyor. Örneğin Avira AntiVir 9, Vista Service Pack 2 ile tam uyumlu.

Sonraki Haber

Forum