Bu oyunda hile yapan, kurbağaya dönüşüyor

Valve'nın yeni multiplayer shooter'ı Deadlock, oyuncuları hile yapma fikrinden soğutmak için ilginç bir yöntem deniyor: Onları kurbağaya dönüştürmek!

Multiplayer oyunlardaki hile alışkanlığı, oyun dünyasının çözümü olmayan en büyük sorunlardan biri olarak yıllardır herkesi kara kara düşündürmeye devam ediyor.

Dev oyun yapımcısı Valve şimdi yeni hazırladığı multiplayer FPS oyunu Deadlock için ilginç bir anti-hile çözümünü denemeye başladı. Buna göre, Valve'ın anti-hile algoritmaları bir oyuncunun hile yaptığını tespit ettiğinde, oyuncuyu kurbağaya çeviriyor.

Aslında bu seçenek tamamen karşı takımın oyuncularına ait oluyor. Hile tespit edildiğinde karşı takım oyuncularına bir seçenek sunuluyor. Bu seçeneklere göre, hile yapan oyuncuyu kurbağa çevirmek veya oyunu hemen bitirip galibiyeti ilan etmek gibi tercihler var.

Karşı tarafın oyuncuları, hileci oyuncuyu kurbağaya çevirdiğinde elbette bu hem karşı takım için utanç verici bir yenilginin kapısını açarken, hem de oyunculara kurbağayı avlamak gibi eğlenceli bir fırsat da sunuyor.

Sonraki Haber

Forum