Bu harita sizi biraz korkutacak!
Biz farkında değiliz ama son 14 yılda Dünya'ya çarpan gök taşları adeta dehşet saçıyor!
Nuclear Test Ban Treaty Organization'ın Infrasound (ses altı, duyulamayacak kadar düşük frekanslı ses) algılama ağına göre, 2000 ile 2013 yılları arasında dünyamıza 26 gök taşı düşmüş durumda. Félix Phrand-Dechénes'in gösterdiği haritada (yukarıda) de bu gök taşlarının düştükleri noktalar gözüküyor. Anlaşıldığı kadarıyla, gök taşlarının dünyamıza düşmesi sandığımızdan daha sık oluşan ve çok daha tehlikeli olabilecek olaylar.
Açıklanan bütün gök taşları, atmosferin çok üst seviyelerinde patlamış durumdalar. Bu yüzden de büyük bir hasar vermiş değiller. Yalnızca Rusya, Chelyabinsk Oblast'taki çarpma maddi hasar verebilecek ve yaralanmaya sebep olabilecek kadar büyük ve yaşam merkezinin yakınında gerçekleşmiş. Bu durumda da atmosfer 500 kiloton (1.8 petajoule) gibi bir miktarı emmeyi başarmış. Eğer karşılaştırma yapılır ise, Hiroshima'daki Little Boy, 16 kiloton gücünde idi.
Ancak bu olaylar ile ilgili en büyük problem, bu patlamaların önceden fark edilememiş olmaları. Gök taşları eğer doğru açı ile atmosfere girselerdi, New York büyüklüğünde bir şehri yerle bir edebilecek güce sahiplerdi.
Dünya'yı gök taşı çarpmalarından korumayı amaçlayan B612 Foundation'a göre, bu 26 patlama, 1 ile 600 kiloton arasında değişen güçlere sahiplerdi...