Gen Con'da 300 bin dolar değerinde Magic: The Gathering kartını çaldılar; sırra kadem bastılar

Bu hafta sonu düzenlenen Gen Con'da, Magic: The Gathering paketleri de dahil olmak üzere 300.000 dolar değerinde oyun kartı çalındı. Polis ise şüphelilerin fotoğraflarını yayınlayıp halktan yardım istedi.

Indianapolis Metropolitan Polis Departmanı, bu hafta sonu düzenlenen Gen Con'da Magic: The Gathering paketleri de dahil olmak üzere 300.000 dolar değerinde oyun kartı çalan iki hırsızın kimliğinin belirlenmesi için halka yardım çağrısında bulundu.

IMPD dedektifleri, fuarın halka açılmasından bir gün önce, 2 Ağustos'ta bir palet dolusu oyun kartını çaldıkları bildirilen iki şüphelinin fotoğraflarını yayınladı. Polis raporuna göre, soyguncular bir palet krikosu kullanıyordu ve gün ortasında kart paletini alıp sırra kadem bastılar.

Hafta sonu düzenlenen etkinlikte Disney Lorcana kart oyununu piyasaya süren Ravenburger, hayranlarına hırsızlığın merakla beklenen kartların stoklarını etkilemediği konusunda güvence verdi.

Belki de hırsızlar, türünün tek örneği olan Yüzüklerin Efendisi Magic: The Gathering kartını müzisyen Post Malone'a 2 milyon dolara satan Kanadalı Brook Trafton gibi şanslı olmayı umuyor.

Trafton, bu yılın başlarında TCG'nin Yüzüklerin Efendisi setinden nadide kartı bulduğunda çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini söyledi. Ünlü Magic: The Gathering koleksiyoncusu Post Malone, eşsiz karta bir göz atmak için kendisiyle iletişime geçtiğinde, kartı ona satmayı beklemiyordu. Ancak Malone, koleksiyon için Trafton'a 2 milyon dolar teklif ettiğinde, Trafton çok ağladığını ve kartın satılmasına onay verdiğini itiraf ediyor.

Sonraki Haber

Forum