Bu güzellik yarışması dünyada bir ilk olacak
Yapay zekayla üretilmiş kadın karakterlerin katılacağı bir güzellik yarışması yapılsa seyreder misiniz? Hazır olun, o yarışmayı gerçekten yapıyorlar.
Fanvue Miss AI yarışması, sadece yapay zeka ile üretilen modeller için düzenlenen ilk güzellik yarışması olacak. Daily Mail'in haberine göre yarışmacılar güzellik, teknoloji ve sosyal medya gücüne göre değerlendirilecek. Yarışmacılar, 20.000 dolar ödül havuzundan paylarını almaya çalışacak.
Fanvue Miss AI yarışmasında, yapay zeka tarafından oluşturulan kadınlar, aralarında iki yapay zekanın da bulunduğu bir jüri heyeti önünde karşı karşıya gelecek.
Fanvue Kurucu Ortağı Will Monanage, bu etkinliklerin "AI yaratıcı ekonomisinin Oscar'ları haline gelmesini" umduğunu söylüyor.
Yarışmacıların bazılarının sosyal medyada yüzbinlerce takipçisi olan ve gerçek "ünlüler" gibi takip edilen kalıcı yapay zeka karakterleri olması bekleniyor. Bunların bazılarının görüntülerini aşağıda bulabilirsiniz.
Yarışmaya katılmak için yarışmacıların sadece yapay zeka tarafından oluşturulmuş bir kadın görüntüsü göndermeleri ve bir dizi soruya yanıt vermeleri gerekiyor.
Bu sorular, "dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için tek hayaliniz ne olurdu?" gibi klasik güzellik yarışması sorularından, kullanılan yapay zekanın teknik ayrıntılarına kadar değişiyor. Ödülleri düzenleyen Fanvue, yarışmaya binlerce kişinin katılmasını beklediğini söylüyor.
Bu yarışmacıların sayısı önce oylamalar vasıtasıyla 10'a indirilecek ve sonra büyük bir finalle ilk 3 belirlenecek.
Yarışmacılar, gösteri, pazarlama ve modellik dünyasında uzman dört jüri üyesinden oluşan uzman bir panel tarafından sıralanacak. Ancak yarışmanın belki de en sıra dışı ayrıntısı, jüri üyelerinin bazılarının bile yapay zeka tarafından oluşturulacak olması.
Güzellik yarışmaları etik bir kavram mı?
Bakalım, bu yarışma da, gerçek güzellik yarışmaları kadar tepki alacak mı? Çünkü biliyorsunuz, güzellik yarışmalarının kadınların toplumdaki yerini küçümseyen ve onları "güzellik" kavramına kıstıran aşağılayıcı bir alışkanlık olması iddiası giderek artan bir tepkiye yol açıyor. Bu nedenle pek çok batı ülkesinde güzellik yarışmaları, özellikle son 10 yılda iptal ediliyor.