Bu bulmacayı 10 saniyede çözerseniz, dünyanın en zeki %2'lik dilimindesiniz

Kibrit çöplerinden oluşan bu basit bulmacayı çözmek çok kolay değil. Bulmacayı 10 saniye içinde çözenlerin IQ derecesi ise dünyadaki insanların sadece %2'sinde bulunan yüksek bir zeka seviyesine işaret ediyor.

Aşağıdaki matematiksel zeka oyunu, insanların kibrit çöplerinden oluşan bir denklemi çözmelerini istiyor. 

Bulmacada yapılması gereken şey çok net.  3 + 3 = 8 olarak gösterilen yanlış denklemi, sadece iki tane kibrit çöpünün yerini değiştirerek doğru hale getirmeniz gerekiyor. 

2 kibrit çöpünün yerini değiştirerek denklemi düzeltin

Göreviniz, aklınıza gelen herhangi bir formülü veya yöntemi kullanarak 10 saniye veya daha kısa bir sürede denklemi doğru hale getirmek.

Bulmacanın çözümünü en aşıya koyacağız ama öncelikle çözüme bakmadan cevaba nasıl ulaşabileceğinizi düşünmek isteyebilirsiniz. Eğer 10 saniye içinde  hangi iki çöpü hareket ettireceğinizi bulursanız, bunu ilk denemede çözen yüksek zekalı yüzde ikilik kesimden biri olabilirsiniz.

Bulmacayı çözmek için küçük ipuçları

Bu beyin jimnastiğini çözmek için izleyicilerin kalıpların dışına çıkıp kibrit çöpü seçimleri yapmadan önce tüm seçenekleri göz önünde bulundurmaları gerekiyor.

Denklemi doğru hale getirmek için eşitliği iki yanının veya artı işaretinin aynı kalması gerekmediğini de unutmayın.

İşte çözüm

Cevap, artı işaretinin üzerindeki dikey kibriti alıp ilk üç rakamının üst kısmını kapatarak dokuza dönüştürmektir.

Daha sonra sekizin ortasındaki dikey kibrit çöpünü çıkarıp ikinci üçlünün sol üst köşesine yerleştirerek dokuza dönüştürmelisiniz.

Bunu yaptığınızda bulmaca tamamlanmış olacak ve size doğru sonucu verecek: 9 - 9 = 0.

Sonraki Haber

Forum