Bu ATM kişileri paralarına göre sıralıyor

Art Basel sanat fuarında yer alan bir ATM, kendisini kullanan herkesin hesap bakiyesini gösteriyor ve ardından kullanıcıları varlıklarına göre sıralıyor.

Her yıl düzenlenen ve dünyanın dört bir yanından koleksiyoncuların, galerilerin, görsel sanatçıların, yeni görsel sanat biçimlerini takdir etmek için bir araya geldiği sanat fuarı, ABD'nin Florida eyaletine bağlı Miami Beach'te gerçekleştirildi.

Independent'ın haberine göre bu yıl çok dikkat çeken parçalardan biri, son çalışmaları ATM Leaderboard'u (ATM Skor Tablosu) paylaşan Brooklyn'deki sanat kolektifi MSCHF'den geliyor.

Çalışan bir bankamatik olan bu parça, kendisini kullanan kişilerin bakiyesini herkese açık şekilde gösteriyor.

Daha sonra ATM'nin kamerasıyla çekilen fotoğraflarla kullanıcılar, ne kadar paraları olduğuna göre sıralanıyor.

Haber şöyle devam ediyor:

MSCHF'nin kurucu ortağı Daniel Greenberg, bu parçanın ardındaki anlamı, insanların maddi açıdan ne kadar değerli olduklarıyla hava atma dürtülerine meydan okumanın bir yolu olarak açıkladı.

CNN'e konuşan Greenberg, "ATM Leaderboard, zenginlikle gösteriş yapma dürtülerinin kelimenin gerçekten tam anlamıyla damıtılması" dedi.

CNN'in haberine göre fuarın son günü olan Cumartesi günü "ATM Lider Tablosu"nun zirvesinde 9,5 milyon dolarlık hesap bakiyesi yer aldı. 

Daniel Greenberg, Art Basel'dan sonra ATM Leaderboard'un başka yerlerde de pekala görünebileceğini ekledi. Greenberg, "Kamera sayesinde ATM, kendisini kullanan herkesin ve kurulduğu her yerin sürekli kaydını tutuyor. Bu nedenle daha fazla yere taşınma imkanı bulmasını umuyoruz" açıklamasını yaptı.

Sonraki Haber

Forum