Bu Android güvenlik işlevlerini kullanın!
Daha güvenli bir Android'li cep istiyorsanız, bu Google işleverini bir kenara atmayın!
Kişisel verilerinizi en çok taşıyan cihazınız, belki de cep telefonunuz. Peki onu Google'ın sunduğu araçlarla nasıl koruyabilirsiniz? Güvenlik konusunda zincirin en zayıf halkası biz kullanıcılarız. Ancak bu temel işlevleri kullanarak ortalama bir kullanıcıya göre daha güvenli olabilirsiniz.
Android Cihaz Yöneticisi ile takip edin
Google'ın bir süre önce yayınladığı Android Cihaz Yöneticisi'nin sadece izleme işlevini kullanmak için aslında bir uygulama yüklemenize gerek yok. Google Ayarları adlı uygulamadan onu etkinleştirmeniz yeterli. Ancak birden fazla Android'li cihazınız varsa, Cihaz Yöneticisi uygulamasını yükleyerek bir cihazdan diğerinin konumunu belirleyebilirsiniz.
İki faktörlü oturum açma
İki-faktörlü oturum açma, sadece telefonunuzu değil, tüm Google hesabınızı koruyan bir sistem. Hesabınızı telefonunuz ve parolanızla aynı anda korumanızı sağlayan bu doğrulama işlevini kullanmıyorsanız, kodlarınıza kolaylıkla erişmek için Google Authenticator uygulamasını yükleyebilir veya kodları SMS ile almayı tercih edebilirsiniz.
Telefonunuzu şifreleyin...
Telefonunuzu şifreleyin
Telefonunuzu en azından satmadan önce şifrelemenizde fayda var. Bu şekilde verilerinizin kurtarılmasını ve okunmasını engelleyebilirsiniz. Ancak şifrelemenin günlük kullanımda da faydaları var. Tek bir dezavantaj, eski ve yavaş cihazlarda şifreleme, performansta düşüşe neden olabilir.
Telefonunuzu şifrelemek için Ayarlar > Güvenlik > Telefonu şifrele yolunu izleyin. İlk şifreleme işlemi bir saat veya daha fazla sürebilir. Cihazınızı şifreledikten sonra açılışta bir PIN kodu veya parola girmeniz istenecektir.
Şifreleme sırasında işlemi yarıda bölmeniz, tüm verilerinizin kaybına yol açabilir. Bunun yanında şarjınız tam değilse, şifreleme işlemine başlamanıza izin verilmeyecektir.
Ekranınızı kilitleyin
Android, PIN, desen, parola ve hatta yüzle kilit açma gibi birden fazla kilitleme yöntemi sunuyor. Bunlardan birini kullanmanızı öneriyoruz. İlgili ayara Ayarlar > Güvenlik > Ekran Kilidi altından ulaşabilirsiniz.
Evdeyken kilit ekranı kullanmak istemiyorsanız ve telefonunuzu evdeki birisinden korumanız gerekmiyorsa, SkipLock gibi bir uygulamadan faydalanabilirsiniz.
Kilit ekranına sahip bilgisi ekleyin
Telefonunuzu her eline alanın amacı kötü olmayabilir. Onu kaybederseniz ve biraz şanslıysanız, telefonunuzu size ulaştırmak isteyen birisi bulabilir. Bu durumda kilit ekranına sahip bilgisi ekleyerek yardımcı olabilirsiniz.
Adınızı, kontakt bilgilerinizi kilit ekranına Ayarlar > Güvenlik > Sahip bilgisi altından ekleyebilirsiniz.