BlackBerry Yine Bir Dava ile Karşımızda

Adı çokça dava ve iflas kelimeleri ile geçen BlackBerry, yeni bir dava ile karşımızda.

BlackBerry sadece bir yıl kadar önce Facebook, Instagram ve WhatsApp'a mesajlaşma patentleri konusunda dava açmıştı. Sonrasında ise Facebook tarafından BlackBerry'ye karşı davalar açılmış ve süreç uzamıştı. Bu davalar halen masada durmaya devam ediyor, hukuk çarkları bu şirketler için dönmeyi sürdürüyor. Fakat BlackBerry, Twitter için açtığı davayı bir adım ileriye taşımaya karar vermiş.

Yapılan açıklamaya göre BlackBerry, Twitter'ın bildirimlerini ve mobil reklamcılığını kapsayan 6 patentini ihlal ettiğini iddia ediyor. Tam 98 sayfalık bir şikayette bulunan BlackBerry, fikri mülkiyeleri için yeterli oranda tazminat talep ediyor.

Mobil mesajlaşmada öncü olarak nitelendiriken BlackBerry, Twitter'ın, BlackBerry'nin bu alandaki yeniliklerini birleştiren, bir dizi yenilikçi kullanıcı arayüzü ve işlevselliği arttıran özellikleri kullanarak mobil mesajlaşma uygulamaları yarattığını iddia ediyor. Temelde kendi fikirlerinin kullanıldığını savunan BlackBerry bakalım davasında haklı bulunacak mı. Ve elbette, bakalım BlackBerry'yi yine ne zaman başka bir dava haberiyle göreceğiz. Merakla bekliyoruz.

Sonraki Haber

Forum