Bitmeyen savaşta sonunda bu da oldu!

Apple ve Samsung'un arasındaki davalara yakında "saçımı çekti" gibi bir dava da eklenirse şaşırmayın

Hüseyin Cem Köylü

Akıllı telefon piyasasının ezeli rakipleri bu sefer de Samsung'un açtığı yeni bir davayla mahkeme salonlarında karşı karşıya geliyorlar. Samsung, Almanya Mannheim mahkemesine yaptığı başvuruda, Apple'ın WCDMA 3G Telekom standartları ve smiley (ifade) gösterimi de dahil olmak üzere toplam 4 patenti izinsiz kullandığı gerekçesiyle yargılanmasını talep etti.

Samsung'un sözcüsü, Reuters'a "İkisi standart, ikisi fayda sağlayan yazılım olmak üzere toplamda dört adet patent ihlalinden dolayı dava talebinde bulunduk. Mahkeme heyeti bu iddialarımızın Nisan ayındakinden ayrı olarak ele alınacağını ve ayrı davalarda yargılama yapılacağını belirtti" diye konuştu.

Aralarındaki tablet-akıllı telefon patent davası kıran kırana sürerken, Avusturalya mahkemesinin Galaxy Tab 10.1'in satış yasağını kaldırması ile sevinen Samsung, iPhone 4S satışının yasaklanması için başvurduğu Paris mahkemesini bu isteğini reddedince, fazla uzun sevinemedi.

Smiley'ler de patent davalarına konu oldu sonunda... Çok yakında "Apple benim saçımı çekti" ya da "Samsung ayağıma bastı" gibi davalarla da karşılaşırsanız herhalde artık hiç şaşırmazsınız...

Sonraki Haber

Forum