Bitkilerle konuşmaya hazır olun; dillerini tercüme etmek üzereyiz

Bilim insanları çok yakında bitkilerin birbiriyle iletişim kurmak için kullandığı dili tercüme edeceklerine inanıyor. Peki bundan sonra evdeki çiçeklerimizle konuşabilecek miyiz?

Sabah kahvenizi alıp evdeki saksıda yetiştirdiğiniz begonville sohbet edip çiçeğinize güzel sözler söylemeyi seviyor olabilirsiniz. Ancak artık bu sohbetin monolog şeklinde yaşanması gerekmiyor.

Bilim insanları, yakında bitki dillerini çevirebileceğimizi iddia ediyor. Dolayısıyla begonvilinizin size verdiği cevapları da anlayabileceksiniz.

Bilim insanları bitkilerin hem dengeli hem de etraflarındaki dünyaya duyarlı sistemler kullanarak iletişim kurduğuna inanıyor. Bu iletişim sistemini çözmek, evdeki saksı bitkileriyle konuşmaya değil ama tarım konusunda insanlığa çok büyük fayda sağlayabilir.

Son zamanlarda bilim insanları bitkilerin iletişim sistemlerinin kök sistemleri aracılığıyla çeşitli elektrik sinyalleri gönderebildiğini keşfettiler ve bu sinyalleri nasıl çevireceklerini bulmaya çalışıyorlar. Ve ekinleri ve diğer bitkileri izlemek için yeni yöntemler geliştirmek istiyorlar. Böyle bir sistem sayesinde, tüm ihtiyaçları doğru karşılanmış bitkilerin rahat ve huzurlu şekilde büyüdüğünü anlarken, zararlı böceklerle karşılaşan veya yeterli beslenemediği için stres yaşayan bitkileri, bunların dev bir tarlanın hangi bölgesinde olduğunu, ne tür bir ihtiyaç içinde olduklarını anlamak da mümkün olacak.

Daha verimli tarlalar ve meyve bahçeleri

Bu da çiftçilere, çok daha verimli ve sağlıklı tarım üretimi yetiştirme imkanı verecek. Elbette aynı şey, büyütmek için yıllar meyve ağaçlarının kontrolü ve daha fazla verim vermesi için de kullanılabilecek.

Kısacası, eğer bilim insanları bitkilerin dilini çözmeyi başarırsa, manavdaki fiyatları düşürmek için elimize tarihi bir fırsat geçebilir.

Sonraki Haber

Forum