Bitcoin Madencilik Hash Oranının Artması Madencileri Zorluyor

Bir Bitcoin (BTC) madenciliği yapmak için 35,6 trilyon hash gerekiyor.

Kripto para sektörü son dönemde hızlı bir şekilde gelişme kaydederken, piyasanın inişli çıkışlı hareketleri kripto odaklı şirketler de oldukça etkileniyor. Son olarak Bitcoin‘in fiyatı 20.000 doların altında hareket ederken, varlığın madencilik faaliyeti, madenciler arasındaki rekabeti artırmaya devam ediyor. Son olarak, BTC.com’dan alınan verilere göre; bir Bitcoin (BTC) madenciliği yapmak için 35,6 trilyon hash gücü gerekiyor. Bu noktada önceki ölçüme göre yüzde 13,55 gibi büyük bir artış söz konusu.

Blockchain.com verilerine göre hash oranı, son haftalarda istikrarlı bir artış kaydederek, tüm zamanların en yüksek değeri olan 240.208 milyon TH/s’ye ulaşmıştı.

Blockchain.com’a göre mevcut ağ hash hızı saniyede 257 milyon terahash (TH/s). Geçen yıl 140 milyon TH/s civarındayken bu oran önemli bir artışa tekabül ediyor. Artan zorluk, zaten zayıf Bitcoin fiyatlarının ve daha yüksek enerji maliyetleri, Bitcoin madencileri için daha da kasvetli bir tablo çiziyor.

Son iki örneği saymak gerekirse, Londra merkezli madenci Argo Blockchain (ARBK) geçen hafta likidite baskılarını hafifletmek için 27 milyon dolar toplamak zorunda kaldı ve madencilik veri merkezi sağlayıcısı Compute North iflas başvurusunda bulundu.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır. 
Sonraki Haber

Forum