Birden çok bağlantıyı tek bağlantıda toplayın

Ethernet, sokaktaki Wi-Fi ve USB 3G bağlantınızı bir araya getirip, süper bir bağlantı oluşturun!

Belki farkında değilsiniz ancak gün içinde muhtemelen birden fazla internet bağlantısından faydalanıyorsunuz. Bunlar arasında ev ağınız, telefonunuzun internet bağlantısı, belki Wi-Fi hotspot'lar ve diğer cihazlar var. Peki bir kerede bir bağlantıyı kullanmak yerine, mevcut tüm bağlantıları aynı anda kullanabilmeyi, böylece bağlantınızın hızını ve kararlılığını artırmayı hiç hayal ettiniz mi? Kulağa saçma gibi gelse de bunu yapmanız mümkün.

Bağlantıları birleştirmeye ne gerek var?

Düzgün çalışan, bant genişliği yeterli bir internet bağlantısı çoğu zaman size yetecektir. Ancak bazı durumlarda daha fazlası gerekebilir. Örneğin siz bir dosya indirirken diğer odadaki arkadaşınız YouTube'dan video izliyorsa ve bu sırada sevdiğiniz çevrimiçi oyunu gecikme yaşamadan oynayabilmek istiyorsanız, iyi, hızlı bir bağlantıya ihtiyacınız var demektir.

Bazı durumlarda ise hızdan çok kesintiye uğramayan bir bağlantıya ihtiyaç duyabilirsiniz. Otellerin Wi-Fi bağlantısı üzerinden web sayfası açmaya çalışırken beklemek, yoğun bir vakitte 3G üzerinden karşıya fotoğraf yüklemek can sıkıcı bir tecrübeye dönüşebilir.

Speedify ile tanışın

İşte bu durumlarda Speedify devreye giriyor. İsmi size yabancı gelmeyecek olan Connectify'ın geliştiricilerinden gelen Speedify, yazılımsal bir yükleme dengeleyicisi ve VPN hizmeti. Speedify, bilgisayarınızın mevcut internet bağlantılarını, örneğin Ethernet, sokaktaki Wi-Fi ve telefonunuzun 3G bağlantısını bir araya getirerek süper güçlü bir bağlantı oluşturabiliyor.

Connectify Dispacth'ten türeyen Speedify'ın önemli bir özelliği, dahili VPN işleviyle gelmesi. Güvenlik veya gizlilik gibi amaçları olmasa da araç, Speedify sunucuları üzerinde yaptığı trafik şekillendirmeyle trafiğinizi en uygun bağlantı üzerinden gönderiyor. Speedify, kısa kesintilerde bunu size hissettirmiyor. Örneğin oteldeki sorunlu Wi-Fi bağlantısı koptuğunda, hızınızı hiç kesmeden 3G üzerinden sörfe devam edebiliyorsunuz. Dropbox gibi çoklu bağlantılardan faydalanamayan uygulamalar bile optimize edilebiliyor.

Ancak Speedify, hem yazılım, hem de bir hizmet olduğundan ücretsiz sunulmuyor. 1GB'a kadar ücretsiz deneyebileceğiniz yazılım, üyelik tabanlı ücretlendiriliyor. Speedify ayda 50GB için sizden 9 dolar veya yılda 69 dolar talep ediyor. Sınırsız veri için ayda 19 dolar veya yılda 149 dolar ödemeniz gerekiyor. Yazılım, Windows ve OS X için sunuluyor ve bir lisansla birden fazla bilgisayarda kullanılabiliyor (kişisel kullanım için).

Bağlantılarınızı bir araya topluyoruz

Spedify'a başlamak oldukça kolay. Aracı ücretsiz olarak denemeniz mümkün olduğu için, aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli.

1. Speedify web sitesinde yeni bir ücretsiz hesap oluşturun.

2. Bilgisayarınıza ethernet kablosunu bağlayın ve onu yerel bir Wi-Fi bağlantısına bağlı hale getirin. 3G USB çubuğunuz varsa bağlayın veya telefonunuzu interneti USB üzerinden paylaşacak biçimde ayarlayın. Elinizde ikinci bir Wi-Fi kartı varsa, onu da PC'nize bağlayın. Sonuç olarak elinizdeki tüm ağ bağdaştırıcılarını internete bağlamaya çalışın. Bunu yaptığınızda siz bağlantıyı kullanmasanız bile, Speedify onu görecek.

3. Speedify masaüstü uygulamasını indirin.

4. Speedify yükleyicisini çalıştırın ve uygulamayı yükleyin.

5. Kurulum tamamlandığında Speedify sizden oturum açmanızı veya hesap oluşturmanızı isteyecek. Hesabınızı ilk adımda oluşturduğunuz için oturum açın. Otomatik olarak size yakın en iyi Speedify sunucusuna bağlanacaksınız. Bunun ardından bilgisayarınızdaki tüm ağ bağlantıları küçük bir incelemeden geçecek ve dengelenecek.

Hangi bağlantınızın ne kadar kapasite sunduğunu ve herhangi bir sorunda hangisinin koptuğunu bu ekranda görebileceksiniz.

Speedify çalışmaya başladıktan sonra kullanımı oldukça kolay. İstediğiniz zaman bağlı olduğunuz Speedify sunucusuna tıklayabilir ve farklı bir sunucu seçebilirsiniz. Torrent indirmek istiyorsanız, P2P destekli, gecikme süresi düşük bir sunucu seçin (testimiz sırasında çoğu sunucunun P2P'ye uyumlu olmadığını, sadece alttaki birkaç sunucunun dosya paylaşımına izin verdiğini gördük).

Testlerimizde Speedify'ın sorunsuz çalıştığını gördük. Örneğin dosya indirirken bir yandan video izlemeye çalıştığımızda, sorun yaşamadık. Dosya indirme çok daha hızlı olmasa da müzik ve video akışı takılmadan gerçekleşti.

Açmak isteyebileceğiniz diğer seçenekler

Speedify'ı kullanmak için genellikle ince ayarlar yapmanıza gerek yok - çoğu zaman uygulamayı açıp bağlanmanız yeterli oluyor. Ancak farklı durumlarda işinize yarayabilecek bazı ayarlar da var.

Speedify, bağlantılardan herhangi biri düştüğünde trafiği diğer bir bağlantı üzerinden yönlendiriyor. Bağlantıların önem sırasını Speedify belirliyor, ancak öncelikleri değiştirmeniz de mümkün.

Bunun için Speedify durum penceresini açın ve listedeki en iyi bağlantıyı seçin (örneğin Ethernet). Bu bağlantıyı her zaman kullanmak için "Always" seçeneğini seçin. Telefonunuzun 3G bağlantısını yalnızca diğer bağlantılar yoğun olduğunda kullanmak için "Secondary" seçeneğini seçin. Evinizin yakınındaki Wi-Fi bağlantısı için "Backup" seçeneğini kullanabilirsiniz. Bu durumda bu Wi-Fi bağlantısı, sadece diğer bağlantılar koptuğunda veya bant genişliğine gerçekten ihtiyaç duyulduğunda kullanılacaktır.

Redundant Mode ve fazlası

Redundant Mode ile kararsız bağlantıları onarın

Sorunlu bağlantılarınızın sayısı birden fazlaysa, Speedify'ın "Redundant" modunu kullanabilirsiniz. Bu modu etkinleştirdiğinizde bağlantılarınızın biri "Primary" yani birincil, diğeri ise "Secondary" yani ikincil olarak ayarlanacaktır. Bu moddayken aynı veriler, aynı anda iki bağlantı üzerinden birden gönderilir. Dolayısıyla bağlantılardan bir tanesi, bir iki saniye bile aksasa, kaybedilen bilgi diğer bağlantı üzerinden iletilmiş olacaktır. Sonuç olarak bu mod, daha düşük gecikme süresi ve daha az kesinti anlamına geliyor.

Sunucuları değiştirerek yasakları atlayın

Speedify bir VPN hizmeti olduğundan yani tüm trafiğinizi kendi sunucuları üzerinden yönlendirdiğinden, Netflix gibi normalde ulaşamadığınız akış hizmetlerine ulaşmanızı sağlayabilir. Sunucuların bulunduğu ülkeler arasında ABD, Kanada, Brezilya, Fransa, Almanya, İrlanda, İtalya, Hollanda, İspanya, İngiltere, Hong Kong, Japonya, Singapur ve Avustralya var. Ülkelerdeki sunucu sayısı genellikle yalnızca bir tane (ABD'de 9 adet sunucu var), ancak yine de bu seçeneklere sahip olmak güzel.

Sonraki Haber

Forum