Bir ürün nasıl tanıtılmaz?

Imation, yeni buluşu Pro WX'i tanıtırken çam üstüne çam devirdi! İşte anlaşılmaz ürün tanımları...

3M'den 1996 yılında ayrılan ve veri saklama sistemleri üzerine çözümler geliştiren Amerikan Imation firması, son ürünleri Pro WX'i, 'dünyanın ilk kablosuz USB diski' sözleriyle tanıttı. İyi ama piyasada onlarca ağ diski varken, Imation'ın bu iddiası ne anlama geliyor?

Firmanın 'sinyal kesilmelerine karşı', WX'in alıcı ve verici arasında 'bire-bir kablosuz iletişim kurduğu' şeklindeki açıklamasının, çoğu kullanıcıya yeterli gelmediği bildiriliyor. Bunun da ötesinde Imation yetkilileri, yeni ürünlerinin standart bir USB disk gibi çalıştığını ve saniyede ancak 15 mb veri transferi yapabildiğini açıklayarak tüketicinin kafasını iyice karıştırmış durumda. Pro WX'in etiket fiyatı olan 500 dolar'ın karşılığını nasıl alacaklarını şaşıranlar için önerilen belki de tek somut avantaj: 'sadelik'.

1.5 TeraByte kapasiteye sahip Pro WX'i kullanmak için ağ üzerinden bir sunucuya bağlanmak gerekmiyor; bir başka deyişle WX ile bağlantı, tıpkı bir USB bellekte olduğu gibi, 'tak-çalıştır' şeklinde gerçekleşiyor. Haliyle WX, yalnızca evinde kablosuz ağı bulunmayanlar veya internet'e bağlı olmayan bilgisayarlar için başvurulabilecek bir tercih gibi görünüyor. Keşke şunu en başından söyleselerdi...

Sonraki Haber

Forum