"Bir şey bulduk ama nasıl çalışıyor acaba?"
Bilim adamları elektrik üretmek için yepyeni bir yöntem buldu ama nasıl çalıştığını bilmiyorlar!
Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) son derece zeki bilim adamlarını bünyesinde barındırması nedeniyle tüm dünyada haklı bir üne sahiptir. Fakat bu başarılı bilim adamları bile zaman zaman kendi yeteneklerini aşan konularla karşılaşabiliyorlar. Son zamanlarda MIT'de enerji kaynakları üzerine çalışmalar sürdüren bilim adamları bu konuda çığır açabilecek bir buluşa imza attılar.
"Termal Güç Dalgaları" adını verdikleri bu yöntem, daha önceden bilinmeyen bir yöntem ile elektrik üretilebilmesini sağlıyor. Fakat ufak bir sorun var. Her ne kadar bilim adamları bu yöntem ile elektrik üretebilseler de, bu yeni buluşun nasıl çalıştığını bir türlü bulamadılar.
Buluş büyük bir başarı, ama...
Teorik olarak güçlü enerji dalgalarının karbon nanotüplerden geçmesini sağlayan Termal Güç Dalgaları, deneyler esnasında beklenenden çok daha fazla bir başarı sağlayarak bilim adamlarını şaşırtmış. Bu yöntem ile bir kalem pil boyutundaki deney araçları, yanı büyüklükteki pillerden tam 100 kat daha fazla enerji üretebiliyor.
MIT'de görevli bilim adamları aslında büyük bir başarı elde etmiş, belki de elektrik üretiminde bir çığır açmış olabilirler ama bunu nasıl yaptıklarını bulmadan rahat edemeyecek gibi görünüyorlar...