1 Nisan şakası olarak başlayan yeni Wordle klonu Rolldle, gördüğü ilginin ardından kalıcı hale geldi.

1 Nisan'da, sadece tek bir günlük şaka için hazırlanan Wordle klonu Rolldle, öyle bir ilgi gördü ki, kalıcı olmasına karar verildi...

Yeni bir Wordle klonu daha ortaya çıktı, ancak bu sefer başka bir günlük beyin jimnastiği dozu arayan bulmaca hayranlarını hedef almıyor. Destiny serisi hakkında ansiklopedik bilgiye sahip değilseniz, bu uygulama size göre olamayabilir.

En iyi Wordle klonlarından biri sayılabilecek aşırı zor Squirdle gibi, Rolldle da bir kelime tahmin oyunu değil. Bunun yerine, Destiny 2'deki silahlar için, silahların hangi avantajlar nedeniyle popüler olduğu konusundaki bilginize dayanarak tahmin etmenizi gerektiriyor. Yani bir süredir (veya hiç) Destiny oynamadıysanız, Rolldle çok zor gelebilir.

Rolldle, ilginç bir şekilde, light.gg'nin geliştiricisi tarafından başlatılan bir 1 Nisan şakası olarak ortaya çıktı. Bu internet sayfası, silahlara ve elde edecekleri potansiyel avantajlara bakmak isteyen Kader Muhafızları (Destiny Guardians) için harika bir kaynak. Oyundaki silahların beş avantaj yuvası bulunuyor ve bu yüzden formüle mükemmel bir şekilde uyuyor.

Afpac'in Rolldle'ı bir araya getirmesi sadece 12 saat sürdü, ancak beklediğinden çok daha büyük bir ilgi gördü. Rolldle, oyuncular yeni sonuç tablolarını sosyal medyada paylaşırken, sadece 24 saat içinde neredeyse üç milyon görüntülemeye ulaştı.

Oyun başlangıçta Wordle'ın 'hepsine hükmedecek bir bulmaca' biçimini takip etmedi. Afpac, blog yazısında bunun arkasında birkaç neden olduğunu söylüyor ve her oyuncunun her oynadığında yeni bir seçim almasıyla oluşturulmasının daha kolay olduğunu söylüyor. Bir günlük bir 1 Nisan şakası için bir yıllık cevaplardan oluşan kapsamlı bir veri tabanı oluşturmak istemediğini de belirtiyor.

Ancak aldığı olumlu geri bildirimlerin artması, Rolldle'ın bir süre daha varlığını sürdürmesini sağlarken, Wordle'ı daha yakından anımsatan bir yenileme geçirmesine sebep oldu.

Oyuncular Normal ve Sonsuz modlardan birini seçebiliyor. Normal, herkes için aynı olan günlük bir puzzle sunuyor. Ancak Destiny 2'nin günlük sıfırlamasıyla aynı anda (17:00 UTC) sıfırlanıyor. Sonsuz Mod, istediğiniz kadar oyun oynamanıza izin veren orijinal 1 Nisan formatı olarak karşımıza çıkıyor.

Afpac, Rolldle'ın cevaplarını oluşturan ve rastgele seçilen Efsanevi (Legendary) silahların listesini de paylaştı. Sunset, Nightfall, adept ve timelost silahların yanı sıra en son sezonda eklenen silahlar veya en son sezonun avantajları bu listeye dahil değil.

Sonraki Haber

Forum