Bir nükleer saldırıdan nasıl kurtulursunuz? New York belediyesinin bazı önerileri var!

New York belediyesi nükleer saldırıdan nasıl kurtulabileceğinizi anlatan bir video yayınladı, vatandaşlar kısa süreli bir panik yaşadı. İşte o video...

New York belediyesi, bir nükleer saldırıdan nasıl kurtulanacağını anlatan bir video yayınlayarak herkesi şaşırttı ve küçük çaplı bir paniğe neden oldu. Videoyu izleyen bazı vatandaşlar, nükleer tehditle karşı karşıya oldukları hissine kapıldıklarını söylüyor.

New York Şehri Acil Durum Yönetimi Komiseri Zach Iscol yaptığı açıklamada, "New York Şehri Acil Durum Yönetimi, New Yorkluların acil durumlara hazırlanmaları için haber verilmeyen olaylar da dahil olmak üzere çok sayıda ücretsiz kaynağa sahip" diyor ve devam ediyor: “New Yorkluların her türlü olası tehdide hazırlandığımızı bilmeleri ve onlara güvende ve bilgili kalmaları için ihtiyaç duydukları kaynakları sağlamaları önemlidir.

Peki, bu ürpertici videoya göre bir nükleer saldırıdan kurtulmak için neler yapmak gerekli? Bunun için üç basit adımın atılması gerekiyor.

  • Birinci adım: Kapalı bir mekana girmek. Otomobiller kapalı mekan sayılmıyor. Bir binanın içine girmeli ve pencerelerden uzak durmalısınız.
  • İkinci adım: Her durumda içeride kalın. Kapıları ve pencereleri sıkı sıkı kapatın. Bodrum katı varsa, oraya inin. Yoksa, mümkün olduğunca binanın merkezine yakın bir noktada toplanın.
  • Üçüncü adım: Radyo veya televizyon vasıtasıyla yapılan duyuruları dikkatle izleyin ve yetkililerin tavsiyelerine uyun.

Videonun tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz:

Sonraki Haber

Forum