Bir Harvard beyin uzmanı zinde, enerjik ve sağlıklı kalmak için asla yapmadığı 6 şeyi paylaşıyor

Harvard Tıp Okulu'nda psikiyatri profesörü olan Christopher Palmer “Beyin Enerjisi: Akıl Sağlığını Anlamakta Devrim Yaratan Bir Buluş” kitabının yazarı. CNBC'ye yazdığı makalede zinde, enerjik ve sağlıklı kalmak için hiç yapmadığı 6 şeyi paylaşmış.

Palmer, makalesinde bir psikiyatrist ve nörobilim araştırmacısı olarak 27 yılını akıl sağlığı, fiziksel sağlık ve beyin sağlığı arasındaki şaşırtıcı bağlantıları incelemekle geçirdiğini söylüyor. 20′li yaşlarımda, kardiyovasküler hastalık ve diyabet riskini artıran bozuklukların bir kombinasyonu olan metabolik sendrom teşhisi konduğunu, bazı yaşam tarzı değişiklikleri ile bunun üstesinden geldiğini belirtiyor. Onun zinde, enerji dolu ve sağlıklı olmak için asla yapmadığını söylediği 6 şey şöyle:

1. Asla yüksek karbonhidratlı yiyecekler yemem.

Yüksek karbonhitları yiyecekler tüketmediğini belirten Palmer, "Genelde kahvaltıda yumurta yerim. Gün boyunca sebze, meyve ve et, balık ve kümes hayvanları yerim. Bu, sağlıklı bir kiloyu korumama ve kan şekerimi düşük tutmama yardımcı oldu" diyor.

2. Egzersize asla 2 günden fazla ara vermem.

"Benim için en uygun egzersiz, haftada üç ila beş kez 45 dakikadır. Esneme ve karın egzersizlerinin yanı sıra ağırlık kaldırıyor, koşuyor, bisiklete biniyor, yüzüyor ve tempolu yürüyüşler yapıyorum"

3. Geceleri asla 7 saatten az uyumam.

"Uyuduğunuzda vücudunuz “dinlenme ve onarım” durumuna girer. İnsanların ihtiyaç duyduğu uyku miktarı değişir, ancak ben her zaman gecede en az yedi saat uyurum. Genellikle akşam 20:00 veya 21:00′de yatakta olurum ve sabah 4′te uyanırım “Erken yat, erken kalk” rutini beni gün boyunca daha keskin ve daha odaklı yapıyor"

4. Asla alkol içmem

"Haziran 2020′de bir aylığına bırakmaya karar verdim. Haftalar içinde uykumda ve üretkenliğimde iyileşmeler fark ettim, bu yüzden içkiyi tamamen bırakmaya karar verdim"

5. Kişisel gelişimim asla bitmedi.

"Empatiye, ilişkilere, sosyal becerilere veya bilişsel yetenekleri geliştirmeye odaklanan psikoterapi, az gelişmiş beyin devrelerini güçlendirebilir.

6. Hayattaki amacımı asla gözden kaçırmam.

"İnsanlar bir amaç duygusuna sahip olmaya yönlendirilir. Bunun beynimize gömülü olduğuna inanıyorum. İnsanlar bir amaç duygusundan yoksun olduğunda, kronik bir stres tepkisine neden olabilir ve zayıf bilişsel işleve yol açabilir"

Sonraki Haber

Forum