Bir dönem elbise fotoğrafıyla internet dünyasını sarsan çiftten bu kez şoke eden haber...

2015, 2016 yıllarında internette viral olan bir tartışmayı hatırlarsınız: Bu elbise beyaz-altın sarısı mı, siyah-mavi mi? O dönem kayınvalidesinin viral olan siyah-mavi ya da altın-beyaz elbisesiyle interneti ikiye bölen adam şimdi eşine şiddet hatta öldürmeye çalışmakla suçlanıyor.

İskoçya'da 38 yaşındaki Keir Johnston, eşi Grace Johnston'ı öldürmeye teşebbüsle suçlandıktan sonra Pazartesi günü Glasgow'daki mahkemeye çıktı...

Çift, 2015 yılında düğün konuğu ve arkadaşları Caitlin McNeill'in, Grace'in annesi Cecilia Bleasdale'in düğünlerinde giydiği elbisenin fotoğrafını Tumblr'da paylaşmasının ardından sansasyon yaratmıştı. Johnston'ların yakın çevresindeki kişiler elbisenin mavi ve siyah göründüğünü, diğerleri ise beyaz ve altın rengi olduğunu iddia etmişti.

Bu tartışma o kadar büyüdü ki tüm dünya medyasında yer aldı. Kimi elbiseyi beyaz ve altın sarısı, kimi mavi ve siyah olarak görüyordu. Kim Kardashian'dan Kanye West'e Taylor Swift'ten Katy Perry'e ünlüler de bu viral tartışmaya katıldı.

Hatta Keir, Grace ve McNeill, Bleasdale'in gerçekte siyah ve mavi olan elbiseyle çıktığı "Ellen DeGeneres Show"a katılmıştı. DeGeneres, çifte 10.000 dolarlık bir çek ve Karayipler gezisi hediye etmişti.

UZUN SÜREDİR ŞİDDET UYGULUYOR İDDİASI

Keir Johnston, eşine karşı uzun süredir şiddet uygulamakla suçlanıyor. Johnston, eşine defalarca saldırdığı ve onu boğmaya çalıştığı iddialarıyla karşı karşıya. Nisan 2019 ile Mart 2022 arasındaki suçlamalar arasında eşini duvara itmek, ona bağırmak ve boğazını sıkmak, onu ölümle tehdit etmek ve bıçak sallamak yer alıyor. The Times ve diğer kaynaklar, eşinin içinde bulunduğu bir araca girmeye çalıştığı ve açık camdan ona vurduğu, eşini arkadaşlarından izole ettiği; mali durumunu izlediğini iddia ediyor.

Johnston'ın uyguladığı fiziksel ve psikoloji şiddetin 6 Mart 2022'de karısını yere yatırdığı ve üzerine oturduğu, ölümle tehdit edip boynunu sıktığı şeklindeki başka bir suçlamayla doruğa ulaştığı iddialar arasında. Johnson tüm iddiaları reddederken dava süreci devam ediyor. 

Sonraki Haber

Forum