Bing 2.0'dan müthiş yenilikler!

Microsoft, Bing 2.0 ve Bing Maps'i geliştiriyor. Yenilikler, Google hizmetlerini geçebilecek mi?

Microsoft Bing'de hız kesmiyor ve arama motorunu geliştirmeye devam ediyor. San Francisco'da Bing'in yeni özellikleri sergilendi.

Microsoft'tan arama geliştirme takımından Harry Shum, MSN Corporate'den başkan yardımcısı Erik Jorgensenbu tanıtımda yer aldı.

Microsoft Bing 2.0 özelliklerini zaten ortaya çıkartmaya başlamıştı. Dahası Bing'in daha iyi soru cevaplama yeteneği kazanması için Wolfram Alpha ile anlaşmaya imza atılmıştı. Bing Video ve Bing Maps de ortaya çıkan özellikler arasındaydı.

Bing 2.0'ın yeni açıklanan özellikleri arasında dikkati en çok çeken Bing Maps'in 3D resimleri göstermek için Silverlight kullanması oldu. Apple ile iPhone için Adobe Flash yerine Silverlight kullanımı konusunda çalışmalara imza atan Microsoft, Silverlight ile interneti değiştirmeye kararlı görünüyor.

Müzeler de Bing Maps'de gezilebilecek

Akıcı görüntüler için Microsoft Silverlight kullanıyor

Bing Maps'in sokak seviyesinde detaylı fotoğraflar gösterebilmesi oldukça etkileyici bir özellik.

Bing Maps önceden de belirttiğimiz gibi akıcı üç boyutlu görüntüle göstermek için Silverlight kurulu olmasını gerektiriyor. Silverlight da Flash gibi hızla kurulabiliyor ve sayısı gittikçe artan, Silverlight içerikli sitelerin görüntülenebilmesi için gerekiyor.

Bing Maps Beta'da San Francisco şehrinden görüntüler sergilendi. Sokak görüntülerinin dışında sanat galerileri, müzeler gibi önemli yerleri de Bing Maps gibi görmek mümkün.

Geliştiriciler Bing Maps Beta içerisinde çalışacak uygulamalar geliştirebiliyor. Bu uygulamalar ile yerel gazeler de Bing Maps içerisinden görüntülenebiliyor. Dahası kullanıcılar, Microsoft'un Twitter iş ortaklığı sayesinde Bing Maps üzerinde yerel Twitter mesajlarını da görebiliyor.

Facebook da işin içine girecek

Sosyal ağlar arama motorlarının vazgeçilmez parçası olacak

Microsoft 100 kadar Amerikan şehrinin sokak seviyesinde detaylı görsellerini gittikçe zenginleştiriyor.

Microsoft, ayrıca "Entity Cards" denilen yeni geliştirmeleri de duyurdu. Bing arama sonuçlarının üstünde, konu hakkında toplanmış ve düzenlenmiş bilgiler bulunabiliyor. Örneğin Coldplay araması, grubun resmi bir fotoğrafı ve resmi internet sitesine bağlantının yanı sıra, turne tarihlerini, daha fazla görseli ve grup hakkında aranabilecek bilgileri, ekranı aşağıya kaydırıp detaylı arama sonuçlarını kurcalamadan topluca sunuyor.

Benzer geliştirmeler şehirler, bu şehirlerin fotoğraflarının yanı sıra hava durumu, şirketler, finansal bilgiler ve haberler de sunacak. Microsoft, Facebook hesaplarını da bu aramalara bağlayarak fotoğraflar, durum güncellemeleri ve durum güncellemelerini de aramalara detaylı bir şekilde katmayı planlıyor.

Sonraki Haber

Forum