Binance’ten Gensler'li Gizli Plan!

Binance'in SEC Başkanı Gary Gensler'e yıllar önce danışmanlık için teklif yaptığı ortaya çıktı.

Kripto para borsası Binance son dönemde yaptığı açıklamalar ve çalışmalar ile sık sık gündeme geliyor. Son olarak 2019’da bir Amerikan kuruluşu kurduğu için ABD yetkilileri tarafından kovuşturma tehdidinden kaçınmak için bir plan geliştirdi. Wall Street Journal’a göre Binance, Gary Gensler'i Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu başkanı olmadan yıllar önce danışman olarak işe almak istedi.

Binance, Gensler hamlesiyle ABD'li yetkilileri etkisiz hale getirme planı yaptı. Strateji ile Binance’in teknolojisi ve markasının lisanslanması hedefleniyordu. Ancak bunun dışında Binance tamamen bağımsız gibi görünen, temel bir Amerikan platformu olan Binance.US oluşturmaya odaklanıyordu.

Binance’in bir ABD şirketi üzerinde kontrol sahibi olduğu ortaya çıkması durumunda yeni soruşturma talepleri gelebileceği belirtiliyordu. Bu durumda Binance CEO’su Changpeng Zhao'nun mali durumu daha yakından inceleme altına alacaktı. Diğer yandan Teksas mali düzenleyicisi mahkemede Binance.US’nin en büyük hissedarı CZ'den mali bilgi sağlamadığı için eyalette faaliyet göstermek için lisans almadığını açıklamıştı.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.
Sonraki Haber

Forum