Bilişim endüstrisine katılın!

AcademyTech bilgi teknolojileri endüstrisinde yetişmiş personel olma imkanı sunuyor! İşte detaylar..

AcademyTech tarafından bilgi teknolojileri endüstrisinin yetişmiş personel açığını azaltmak amacıyla gerçekleşitirilecek '360o Bilişim Uzmanlığı' programı kapsamında katılımcılar ağ uzmanlığı (CCNA), sistem uzmanlığı (MCSE) ve bilgi güvenliği uzmanlığı (CEH) konularında eğitilerek her üç konuda da uluslararası geçerliliğe sahip sertifikalara sahip olacaklar. Programı bitirenler ayrıca programı destekleyen firmaların bilgiişlem departmanlarında 1 ay boyunca ücretli olarak çalışarak deneyim sahibi olacaklar.

Bilgi Teknolojileri eğitimi pazarında 11 yıllık deneyimi ve 25 kişilik uzman eğitmen kadrosuyla önde gelen firmalarından olan AcademyTech, bilişim endüstrisinin yetişmiş personel ihtiyacını karşılamak amacıyla '360o Bilişim Uzmanlığı' programını başlatıyor. Türkiye Bilişim Derneği (TBD), Türkiye Bilişim Vakfı'nın (TBV) ve Cisco Learning'in de desteklediği program sayesinde AcademyTech, ağ uzmanlığı, sistem uzmanlığı ve bilgi güvenliği uzmanlığı konularında yetişmiş ve uluslararası sertifikalarını almış gençleri bilgi teknolojileri sektörüne sunacak.

3 uluslararası sertifikaya sahip olacaklar
Program kapsamında katılımcılar 80 saat ağ uzmanlığı (Cisco Certified Network Associate - CCNA), 120 saat sistem uzmanlığı (Microsoft Certified IT Professional -MCITP) ve 40 saat bilgi güvenliği (Certified Ethical Hacker – CEH) eğitimi alacak. Her eğitimin bitiminde ise katılımcılar eğitimle ilgili sertifika sınavına girecekler.

Eğitimler AcademyTech'in İstanbul ve Ankara'da bulunan eğitim merkezlerinde verilecek. Farklı illerden talep gelmesi durumunda o illere özel çalışmalar da yapılacak. Bu konuda ilk pilot çalışma Karabük Valiliği ile gerçekleştiriliyor. Karabük'te gerçekleştirilecek eğitim için valilik ve farklı sivil toplum kuruluşları gerekli altyapıyı hazırlıyor.

İşiniz bilişim olsun

360o Bilişim Uzmanlığı kapsamında sadece resmi eğitim programı değil, çeşitli çalışmalar da yer alacak. Eğitim boyunca 3 kez düzenlenecek workshoplarda 360o Bilişim Uzmanlığı programını destekleyen firmaların bilgi işlem yöneticileri katılımcılara gerçek hayatta karşılaştıkları çeşitli problemleri anlatacaklar ve katılımcılar da workshop sırasında bu probleme çözüm bulmaya çalışacak.

Yine 360o Bilişim Uzmanlığı programı kapsamında destekçi firmalara çeşitli ziyaretler düzenlenecek ve firmaların BT yöneticileri katılımcılara firmanın BT stratejisi ve yatırımları hakkında bilgi verecek.

Sorunlara farklı açıdan bakabilmek için fotoğraf eğitimi
Eğitim progranının 'Sorunlara Vizörden Bakış' kısmında ise katılımcılara sorunlara farklı açılardan bakabilmeleri ve alternatif çözümler getirebilmelerine yardımcı olmak amacıyla temel fotoğrafçılık eğitimi verilecek.

11 Yıllık deneyim

Türkiye'nin yetişmiş insan gücüne ihtiyacı var

Basın toplantısında proje hakkında detaylı bilgi veren AcademyTech Genel Müdürü Özcan Yıldız, "360o Bilişim Uzmanlığı programı 11 yıllık deneyimimiz sonucunda ortaya çıkan bir çalışma. Kurulduğumuz günden beri bilgi teknolojileri endüstrisine yetişmiş insan gücü sağlıyoruz. 360o Bilişim Uzmanlığı ise bizim şimdiye dek yaptığımız en önemli proje. TBD, TBV'nin de desteği ile gerçekleşen bu çalışma sayesinde Türkiye Bilgi Teknolojileri pazarında çok yüksek olan yetişmiş insan gücü açığının azalması için önemli bir adım atmış olacağız. AcademyTech adına başta TBD, TBV ve Cisco Learning olmak üzere bu çalışmaya destek veren tüm kurum ve kuruluşlara verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Basın toplantısında söz alan TBD Yönetim Kurulu Üyesi Serhat Özeren "Yetişmiş personel açığı, pek çok sektörde olduğu gibi bizim sektörümüz için de büyük bir sorun. Kronikleşen bir sorunu çözemek için atılan bir adım olarak gördüğümüz bu çalışmayı gönülden destekliyoruz" dedi. Cisco Learning'te Orta ve Doğu Avrupadan sorumlu yöneticisi Danny Gooris ise bu projeyi 'İşgüçü transformasyonu' olarak değerlendirdiklerini ve desteklediklerini belirterek "AcademyTech'in düzenlediği bu çalışmayı farklı ülkelerde de uygulanabilir bir model olarak görüyoruz" diye konuştu.

2. Bilişim Şurası Sonuç Raporu'na göre Türkiye'de her yıl 70 bin Bilgi ve İletişim Teknolojisi uzmanı yetişmesi gerektiğini fakat bu rakamın ancak 25 binlerde kaldığını söyleyen TBV Genel Sekreteri Behçet Envarlı "Academytech, rafine bir içerikle, hedefi belli ve beceri açığının olduğu alanlarda çok yararlı olacak bir eğitim programı sunmaktadır. Biz de bir sivil toplum örgütü olarak bu tür girişimleri gönülden destekliyoruz" diye konuştu.

Toplam eğitim süresi ve ücret

3 ay ile 8 ay arasında bir program

AcademyTech, yetenekli fakat maddi imkanları yeterli olamayan gençleri de 360o Bilişim Uzmanlığı programı kapsamında yetiştirmek amacıyla her sınıfta bir kontejyan ayıracak. Kontejyandan yararlanacak öğrenciler ise TBD ve TBV tarafından belirlenecek.

Toplamda 240 saat eğitimin süresi ise eğitim zamanlarının haftasonu ve haftaiçi olmasına bağlı olarak 3 ay ile 8 ay arasında değişiyor. Eğitimin bedeli ise 4900 TL. Bu ücret öğrencilerden 12 eşit taksit ile tahsil edilecek. 360o Bilişim Uzmanlığı hakkında detaylı bilgiye www.360derecebilisimuzmanligi.com adresinden de ulaşılabiliyor.


360o Bilişim Uzmanlığı programını destekleyen kurumların bazıları
Türkiye Bilişim Derneği -TBD
Türkiye Bilişim Vakfı - TBV
Cisco Türkiye (Bilgi Teknolojileri)
Servus (Bilgi Teknolojileri)
Proline (Bilgi Teknolojileri)
HP Türkiye (Bilgi Teknolojileri)
Borusan Telekom (İletişim Teknolojileri)
Aras Holding (Lojistik)
Migros (Perakende)
CarefourSA (Perakende)

Basın bülteninden derlenmiştir

Sonraki Haber

Forum