Bilim dünyasının altın isimlerini seçtik...

Cep telefonu... Laptop... Günümüzün en popüler cihazlarının arkasındaki isimler kim?

Gerçek dahiler, her yüzyılın belirli dönemlerinde ortaya çıkar ve dünyaya yön verirler. Örneğin Albert Einstein ve Richard Feynman, yaşadıkları devirlere damgasını vurmuş, kendinden sonraki nesile büyük bir miras bırakabilmiştir.

Richard Fenyman... Albert Einstein kadar ismi kulağınıza aşina gelmeyebilir; ancak gençliğinde barlardan dışarı çıkmayan Fenyman, aslında geçen yüzyıla damgasını vuran atom bombasının geliştirilmesinde çok aktif bir rolü vardı. Ve elbette Bill Gates... Dünyanın en zengin adamı olarak bilinen ve Microsoft'la adı adeta özdeş olan Gates, DOS ve Windows'u dünyaya kazandıran ekibin başında yer aldı.

Steve Jobs... Renkli ve şık tasarıma sahip ürünleriyle dünyanın en popüler markalarından biri olan Apple'ın kurucusu ve şu anki CEO'su. Jobs, bugün de teknoloji dünyasının en popüler isimlerinden biri ve başında bulunduğu şirketin karlılık durumu, global ekonomik krize rağmen yükselmeye devam ediyor.

Bu yazımızda hayatımızı baştan aşağı değiştiren teknolojilere yön veren ve bu teknolojilerin doğmasını sağlayan isimleri yakından tanıyacağız.

Sonraki Haber

Forum