Bilgisayar korsanları WordPress'e sızdı

Meşhur blog yazılımının sunucularına dalan korsanlar güvenlik yamasının içine trojan yerleştirdi.

Milyonlarca kişi tarafından kullanılan blog altyapısı WordPress, önceki gün bir korsan saldırısına maruz kaldı. Bilgisayar korsanları (hacker) sunuculara sızmayı başararak güvenlik yamalarının içine trojan yerleştirdiler.

WordPress'in kurucusu Matt Mullenweg, 2.1.1 sürümünü indirenleri kendi blog sayfasından uyararak indirilen dosyaların güvenlik açıklarının bulunduğunu iletti ve acilen 2.1.2 sürümüne geçilmesini önerdi.

Trojan bulaşmış olan dosyayı kaç kişinin indirdiği açıklanmadı. 2.1.1 sürümünde sadece bazı dosyaların korsanlarca değiştirildiği ve çoğu dosyanın aslında sağlam olduğunu söyleyen Mullenweg, yine de tamamen yenilenmiş ve güvenlik sorunu giderilmiş yeni bir sürüm çıkarmayı tercih ederek kafa karışıklığını önlemek istediklerini de ifade etti.

Sorun yaşayanlar için e-posta adresi

2.1.1 sürümüyle sorun yaşayanlar için de acil olarak adresi kullanıma açıldı ve kullanıcılar sorunla karşılaşırlarsa buraya mesaj göndermeleri istendi.

Korsanlarca yapılan eklemelerin ne gibi zararlara yol açacağı henüz bilinmiyor. Ancak bilindiği üzere trojan dosyaları bilgisayarınızda açık bir arka kapı bırakarak korsanların sisteminize girmesine ve bazı bilgileri edinmesine yardımcı oluyor ve hatta işleyişi bozabiliyorlar.

Yenilenen ve trojandan arındırılmış sürümü http://wordpress.org/download/adresinden indirebilirsiniz.

Sonraki Haber

Forum