Bilgi güvenliği sektörünün devleri birleşti
Bilgi güvenliği sektörünün devleri Forcepoint adı altında birleşti
Tüm dünyada 20 yılı aşkın süredir bilgi güvenliği sektöründe sunduğu çözümlerle sürekli büyüyen ve alanında pazar lideri konumunda olan Websense, 2016 yılına çok önemli bir yenilikle başladı. Devlet güvenliği seviyesinde geliştirdiği siber güvenlik çözümleri ile bilinen, ABD merkezli Raytheon ve Avrupa'nın önde gelen ağ güvenliği firması Stonesoft'un firewall ürünleri ile güçlerini birleştiren Websense, artık yoluna Forcepoint ortak markası ile devam edecek.
2015 yılında Raytheon ile siber güvenlik konusunda öncü şirket konumunu daha ileriye taşımak için güçlerini birleştiren Websense, Raytheon'un Sureview Analytics ürünlerini de portföyüne katmıştı. Aynı dönemde Stonesoft firewall ürünlerini de bünyesine katan Websense, tüm bu markaları Forcepoint çatısı altında bir araya getirdi.
Gartner tarafından üst üste 6 kez en iyi içerik güvenliği çözümü olarak seçilen TRITON güvenlik mimarisine de sahip olan Websense, Türkiye'de de 10 yılı aşkın süredir yüksek pazar payı ile birçok sektörün güvenliğini sağlıyor. Özellikle bankacılık sektöründe güvenlik alanında en çok tercih edilen markalardan biri olan Websense yeni dönemde de Forcepoint markası ile daha da gelişmiş çözümler sunmaya devam edecek.
Forcepoint 4D Siber Güvenlik Vizyonu
Yeni yapısıyla birlikte sürekli değişen siber güvenlik tehditlerine karşı yenilikçi bir yaklaşımla önlem alan Forcepoint, şirketlerin ve kamu kurumlarının bulut, taşınabilir cihazlar, nesnelerin interneti gibi yeni teknoloji trendlerine güvenli bir şekilde adapte olmasını sağlayacak bir vizyon sunuyor. Forcepoint'in 4D Siber Güvenlik Vizyonu adını verdiği yeni ve gelişmiş güvenlik mimarisi, savunma, tespit etme, karar verme ve saldırıyı ortadan kaldırıp, sistemi normalleştirme olarak 4 ana adımı barındırıyor.
Tehditleri engellemek adına yapılan yatırımların ve harcanan iş gücününün yanında, saldırılar önlenirken engellenen iç ve dış ağ kaynakları nedeniyle çalışanların belli bir süre ihtiyaçları olan bilgilere erişememesi, kurumlar için çok büyük bir yük haline geliyor. Forcepoint bu noktadan hareketle kurumları, saldırıların web, e-posta ve veri ağlarından ya da çalışanlar üzerinden sisteme girmesine hazırlıklı hale getirme yolunu izliyor. Forcepoint 4D Siber Güvenlik Vizyonu ile günlük iş yaşam döngüsü içerisinde saldırılar analiz ediliyor ve en kısa sürede sistemden temizleniyor. Bu sayede iç ve dış ağ kaynakları engellenmeden verilerin korunması ve kurumların iş verimliliğinin artması sağlanıyor.
Forcepoint Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Kıdemli Direktörü Hüsamettin Başkaya, "Websense'in bilgi güvenliği sektöründe uzun yıllardır süregelen liderliği, Raytheon ve Stonesoft firewall ürünlerinin de eklenmesiyle yeni Forcepoint markası altında eşssiz bir hale geldi. Saldırıların sürekli yenilenen metotlarla kurumları tehdit ettiği günümüzde yeni nesil bir güvenlik şirketi olarak Forcepoint 4D Siber Güvenlik Vizyonunu ortaya koyduk. Bu vizyon ile birlikte Türkiye'de ve dünyada birçok sektörün bilgi güvenliğini sağlamaya emin adımlarla devam edeceğiz." şeklinde konuştu.
Uçtan uca ve entegre çözümlerin önemine değinen Forcepoint Türkiye Ülke Müdürü Levent Turan "Günümüzde tehditler çok farklı yollar ile ağlarmıza ve bilgisayarlarımıza sızabilyor. Web veya e-posta gibi yollar üzerinden gelen bu tehditler farklı zamanlarda gelebildiği gibi, her biri aynı anda da sistemleri etkilemeye çalışabiliyorlar. Bu sebeple web, e-posta, veri ve ağ güvenliği teknolojilerinin birbirleriyle doğal bir entegrasyon sağlayarak tehditlere karşı uçtan uca bir güvenlik sağlanması şart oluyor. Uçtan uca bütünleşik güvenlik sağlayan bir teknoloji yatırımı kurumlar için olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Forcepoint olarak Stonesoft Next Generation Firewall ürün ailesinin de gücünü alan uçtan uca entegre güvenlik mimarimiz kurumları ihtiyacı olan bilgi güvenliğini güçlü bir şekilde sağlıyor." ifadelerini kullandı.