Bellek yetmezliğine son!

Kingston'ın yeni performans markası Fury'den etkileyici bir bellek kiti.

Kingston kısa bir süre önce oyun ve yüksek performans ürünlerini büyük ölçüde Fury markası adı altında birleştireceğini duyurduğunda bu markadan çıkacak ürünleri merakla beklemeye başlamıştık. Görünen o ki beklediğimize değmiş. İncelediğimiz Fury'nin Beast serisine ait olan KF436C18BBAK27/64 kodlu DDR4 bellek kiti, iki adet 32 GB'lık modülden oluşuyor ve gerek bellek terfisi gerekse yeni PC'ler için ideal bir seçim olarak öne çıkıyor. Sadece 2 bellek yuvası ile 64 GB'lık bir kapasite elde edilebiliyor olması, RGB LED özelliği de olan bu kiti Mini-ITX gibi 2 DIMM yuvasına sahip ana kartlar için de cazip bir seçenek haline getiriyor.Dünyanın En Hızlı USB Flaş Diski Ortaya Çıktı: İşte DataTravaler MaxKingston'ın yeni USB flaş diski, USB-C bağlantısına ve rekor kıran hızlara sahip.

Yüksek bellek kapasitesinin avantajları

64 GB gibi yüksek bir bellek kapasitesini tam anlamıyla kullanabilecek uygulamaları genellikle profesyonel üretim alanında görüyoruz. Bunlar arasında Adobe Premiere başta olmak üzere video işleme yazılımları, Photoshop ve benzeri 2B tasarım programları, Blender, 3D Studio Max, Lightwave 3D ya da genel olarak CAD/CAM türevi tüm 3B modelleme ve animasyon yazılımları, ProTools ve Cubase benzeri Digital Audio Station (DAW) yazılımları ilk aklımıza gelenler. Bu yazılımların kendileri bir yana işledikleri dosyaların büyüklükleri de giderek arttığı için bellek kısmında sıkça dar boğaz oluşur ve bu da performansı düşürür dahası yaratıcı ve akıcı bir çalışma zorlaşır. Bu noktada yüksek performans beklentisi olan PC'ler için Fury Beast KF436C18BBAK27/64, PC'nizin bellek bölümü tarafında içinizi rahatlatıyor ve sistemdeki herhangi bir performans şikâyeti durumunda sizi PC'nizin diğer bileşenlerine yönlendiriyor. Standart olarak (JEDEC) 1,2 Volt, 2400 MHz'lik (17-17-17) kit, Intel XMP 2.0 desteğine de sahip ve böylece DDR4-3600 CL18-22-22 @ 1.35V ve DDR4-3000 CL16-18-18 @ 1.35V profilleriyle de çalışabiliyor. Dolayısıyla Bios'tan XMP özelliğini aktive etmeniz durumunda otomatik olarak hız aşırtma yapabiliyorsunuz.        

Geniş uyumluluk, RGB özelliği ve genel yapı  

Öncelikle şunu belirtelim; Fury Beast'in farklı kapasiteli modelleri, RGB LED'li ve RGB LED'siz olarak bulunabiliyor. Yani sisteminiz ve kişisel zevkiniz doğrultusunda farklı kitlere yönelebilirsiniz. İncelediğimiz model ise RGB LED'e sahipti. Fury Beast'teki RGB özelliğini Asus, Gigabyte ya da MSI gibi firmaların ana kartlarındaki yazılım özellikleriyle istediğiniz gibi programlayabiliyorsunuz. Ya da bellek modülleri üzerindeki LED'leri programlamak için Kingston Fury'nin CTRL adlı yazılımını kullanabilirsiniz. Gerek Intel gerekse AMD Ryzen işlemcili sistemlerde 3733 MHz'e kadar sorunsuzca test edilen Kingston Fury Beast, ömür boyu garantili. Büyük ya da küçük, sıkışık ya da geniş olmak üzere her tür kasa içinde rahatlıkla kullanılabilmesi için 41,2 mm'lik yüksekliğe sahip olan bellek, düşük profiline rağmen özel tasarımlı soğutucusu sayesinde görece etkin bir soğutma sağlıyor.      

Özetle

Farklı kapasiteli varyetelerle RGB LED'li ve RGB LED'siz olarak bulabileceğiniz Kingston Fury Beast serisine ait bu DDR4 kit, sağladığı geniş uyumlulukla sisteminiz ister Intel isterse AMD Ryzen tabanlı olsun bellek konusunda ihtiyaçlarınızı rahatlıkla giderebilecek özelliklere sahip. Test ettiğimiz 64 GB'lık (2x32 GB) RGB LED'li modelin fiyatı 4000 TL civarındaydı.        

Kimler almalı?

Video kurgusu yapanlar ve PC'de müzik, 2B/3B tasarım yapanlar başta olmak üzere yüksek bellek tüketen yazılımları performanslı bir şekilde kullanmak isteyenler, Kingston Fury Beast DDR4'ü mutlaka listelerine eklemeliler.

Alternatifleri: 2x32 GB'lık kit olarak -fiyatları daha yüksek olmakla birlikte- G.Skill ve Crucial'ın modelleri de ilginizi çekebilir.

KINGSTON FURY BEAST RGB DDR4 TEKNİK ÖZELLİKLER

Ürün modeli: KF436C18BBAK27/64                                   

Ürün türü: DDR4 Bellek

CHIP Online Notu: 94

 

TEKNİK DETAYLAR

Kapasite: 64 GB (2x32)

Hız: 3600 MHz

Voltaj: 1,2 Volt, 1,35 Volt

Diğer: XMP 2.0 (Intel Extreme Memory Profile) desteği,

RGB LED

Yükseklik: 41,2 mm

Daha fazla bilgi ve satın almak için tıklayın

Sonraki Haber

Forum