Beklenen konsolun yeni özelliği

Uzun zamandır hakkında konuşulan oyun canavarının en yeni özelliği bakın ne olacak...

Nintendo hali hazırda bulunan Wii Shop ve DSi Shop ile birlikte kullanıcılarına birçok uygulama sağlıyor ama kulağımıza gelen söylentilere göre Wii U piyasaya çıktığında, kendisine özel tam teşekküllü bir uygulama mağazasına (App store) sahip olacak.

The Daily'de çalışan Matt Hickey'e göre Wii U piyasaya çıktığı anda beraberinde en ince noktasına kadar düşünülmüş bir App Store'u da getirecek. Fakat bu haber ne kadar doğru? Hickey konu hakkında Wii Shop'un ve DSi shop'un bir çok araç gereç ve uygulama sağladığını fakat Wii U'nun oyunlar ve basit araçlardan çok daha farklı uygulamalara ihtiyacı olacağına değindi.

Hickey sözlerine şu şekilde devam etti; "Bir uygulama mağazasının ne derece büyük olduğunu hesaplamak için içerisinde ne kadar çok uygulama olduğuna bakmak yanlıştır; tabi amacınız sadece uygulama almaksa o başka... Benim gözümdeki uygulama mağazaları bir adım daha ileriye gidebilmiş ve kapılarını bütün geliştiricilere açmış olanlardır."

Bu sözler henüz Nintendo'nun açacağı yeni App Store'un dışarıdan gelecek olan yapımcılara ne derece imkan tanıyacağına dair kesin bir bilgi vermiyor. Zira konsollar üzerinde oyun geliştiren firmalar fazlasıyla bu camiaya ait ve kendi içlerine dönük oluyorlar. Microsoft Xbox 360 gibi başka yapımcılara kucak açan bir sistemdeki Indie oyunlar bile, Xbox Marketplace'in karanlık köşelerinde duruyorlar.

Evet, etrafta birçok söylenti dolaşmaya başladı ama ilk önce Nintendo'dan resmi bir açıklama gelmesini beklememiz gerekiyor. Vakit daraldı Nintendo; heyecanla seni bekliyoruz...

Sonraki Haber

Forum