Behavior:Win32/Hive.ZY hatası nedir, nasıl çözülür?

Pazar sabahından beri pek çok kullanıcının yaşadığı “Behavior:Win32/Hive.ZY” hatası tam olarak nedir? “Behavior:Win32/Hive.ZY” hatası nasıl çözülür?

Pazar sabahından başlayarak, Microsoft Defender'ın veritabanındaki bir hata, insanların Windows bilgisayarlarında uyarı mesajları almalarına neden oluyor. Dahası, her ne kadar Defender tehdidi engellediğini söylese de, bu uyarılar hiç durmadan gelmeye devam ediyor.

Tehdit, "Behavior:Win32/Hive.ZY"nin algılandığını ve "ciddi" olarak listelendiğini belirten bir bildirim ile kullanıcılara bildiriliyor. Ancak sorun ortadan kalkmıyor ve kullanıcı aynı bildirimi almaya devam ediyor.

Sorunun detayları, aşağıdaki gibi görünüyor:  

İyi haber şu ki, bu sorunu yaşıyorsanız bile, bilgisayarınıza herhangi bir virüs veya kötü amaçlı yazılım bulaşmış değil. Microsoft Destek forumuna göre, bu yanlış bir pozitif gibi görünüyor. Başka bir deyişle Microsoft Defender, yanlış bir şekilde aktiviteyi tehlikeli olarak bildiriyor.

Bu sorunu yaşayan kullanıcılar arasındaki ortak görüş, Google Chrome, Microsoft Edge ve Visual Studio Code çalıştıran her şey dahil olmak üzere, "Elektron tabanlı veya Chromium tabanlı uygulamaların" kullanımı sırasında ortaya çıkıyor olması. Sorun, Defender'ın Tanım/Güncelleme Sürümü 1.373.1508.0'dan kaynaklanıyor gibi görünüyor. Bu da, Microsoft'un bu dosyayı güncellemesi gerektiği anlamına geliyor.

Microsoft, bu güncellemeyi yayınlamaya başladığını söylüyor. Siz de bu sorunu yaşıyorsanız, Windows Güvenliği ekranından güncellemeleri kontrol edebilirsiniz...

Sonraki Haber

Forum