Bedavaydı şimdi paralı oluyor!

İnternet kullanıcılarının ücretsiz yararlandığı bir hizmet, abonelik sistemine geçmek üzere...

İngiltere'de online yayıncılık ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. İngiltere'nin saygın gazetelerinden Times ve Sunday Times'ın online yayınları için alınan karar halka açıklandı.

Bu iki yayına online erişim, Haziran ayından itibaren ücretli hale geliyor. Günlük gazete okumak isteyenler 1 Pound karşılığında 2 yayına da erişebilecek.

Haftalık ücret ise 2 pound olacak. TL olarak 3 Lira'ya günlük, 6 Liraya haftalık abonelik arasındaki büyük fiyat farkı dikkat çekiyor.

İki yayının bağlı olduğu News International'ın CEO'su Rebekah Brooks, BBC'ye yaptığı açıklamada bu kararın "Habercilik işini ekonomik açıdan heyecan verici hale getirme yolunda önemli bir adım" olduğunu söyledi.

"Bu sadece bir başlangıç"

Tutup tutmayacağını göreceğiz

Times Online 2 ayrı siteye bölünecek ama aboneler tek bir ücretle her iki siteye erişebilecek.

News International bu iki yayının sadece bir başlangıç olduğunu, diğer yayınların da ücretli hale geleceğini de açıkladı. Şirketin CEO'su gazeteciliğin önemli bir noktada olduğunu belirterek "Gazeteciliğimizle gurur duyuyoruz ve değerine inandığımızı söylemekten utanmıyoruz" dedi.

Şirket online yatırımlarını sürdüreceğini de belirtti. Ücretli olması gündemdeki Sun gazetesindeki bir köşede de "Gazeteleri onlara ücret ödemek zorunda olmadığımızı düşünerek riske atmamalıyız" sözleri yer aldı.

Şu anda bu konudaki tartışmalar ateşli bir şekilde sürüyor. Ücretsiz içeriğe alışkın internet kullanıcılarının bu modeli benimseyip benimsemeyeceği, İngiltere'de ve dünyada başka yayınlar ve okuyucular tarafından merakla takip ediliyor.

Sonraki Haber

Forum