Bayram'a özel muhteşem ışık gösterileri

Cumhuriyet Kutlamaları, Boğaz'da gerçekleştirilen muhteşem ışık gösterileri ile son buldu.

Playback Müzik sahip olduğu en ileri teknolojik ekipmanları ile Cumhuriyet Bayramında İstanbul'da muhteşem ışık gösterileri gerçekleştirdi.

Bu yıl tüm yurtta farklı bir çoşkuyla yaşanan Cumhuriyet Kutlamaları, İstanbul'da da günboyu çeşitli etkinliklerle devam ederek, Boğaz'da gerçekleştirilen muhteşem ışık gösterileri ile son buldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonu ile yapılan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının en görkemli yansıması, Boğaziçi Köprüsü'nün özel ışıklandırılması ve İstanbul'un 7 ayrı noktasından çıkan ışıkların gökyüzünde buluşmasıydı.

Türk tasarımcı, uygulamacı ve teknik ekibin ortak çalışması ve mevcut malzemelerin kullanılması ile yerleştirilen 100 adet 8000 Watt'lık renkli gökyüzü tarama robotları ile senkronize ışık gösterisi sürerken, Boğaziçi Köprüsü üzerine dizilen robot ışıklar ise İstanbul semalarını renklendirdi.



İstanbullu'lar şehrin birçok yerinden "Işıkların Dansı"nı izleyerek Cumhuriyet Bayramı çok daha farklı bir coşku ile yaşadılar.

Bu ışık şovunda kullanılan ve dünyada çok az ülkede varolan teknik sistemler, ülkemizde ilk kez 2005/ İzmir Universiade organizasyonunda sektör ile tanıştırıldı, sonrasında ulusal ve uluslararası birçok etkinlikte farklı tasarımlar ile kullanılarak muhteşem şovlar gerçekleştirildi.

Vodafone Lansman Etkinliği çerçevesinde İstanbul Boğazı'nda yapılan gösteri, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 100.Yıl Kutlama etkinlikleri, Hz. Mevlana'nın Doğumu'nun 800. Yılı dolayısıyla Konya Stadı'nda gerçekleştirilen ve tüm dünyanın izlediği tören ve bu çerçevede yapılan özel ışık gösterileri aynı teknoloji ve malzemeleri kullanıldığı birkaç örnek...

Geçtiğimiz yıl da "Cumhuriyet Kutlamaları" kapsamında ilk kez Boğaz'da ve İstanbul'un çeşitli yerlerinde yapılan görkemli ışık gösterileri ulusal ve uluslararası yankı uyandırmıştı.

Sonraki Haber

Forum