Battlefield 3 PC tercih ediyor, peki ya siz?

Oyunlar için konsol mu daha iyi, yoksa PC'ler mi? Oyun devinin verdiği cevap sizi şaşırtacak...

İlk olarak PC oyunları diye adlandırdığımız oyunlar, günümüze gelindiğinde bir köşeye atılmış durumdalar. Özellikle konsolların sektörü tamamen işgal etmesi, PC'leri biraz daha arka sıralara atmış durumda. Fakat günümüzün en popüler oyunlardan bir tanesinin yapımcısı hiç de böyle düşünmüyor.

Battlefield 3'ün yapımcı koltuğunda oturan Patrick Bach verdiği bir röportajda; "Bizim konsol sektörü için yaptığımız en büyük iyilik, bu güne kadar PC platformunda çalışmamız oldu." dedi. Bu cümlenin içerdiği mesajdaysa Battlefield 3'ün birçok konsol için piyasaya çıkacağı ama her şeyin başında oyunun PC için üretildiği gerçeği yer alıyor.

"Yeni oyunumuzla birlikte yapacaklarımızın sınırlarını PC standartlarına göre hazırladık. PC ile kıyaslandığında konsollar fazlasıyla limitli bir teknoloji sunuyorlar. Peki, PC olmasaydı biz bütün bu detaylı oynanış ve görselliği nasıl sağlayacaktık?" diyen Banch pek tabii PC platformunun ticari açıdan konsollar kadar iş yaptığını iddia etmiyor ama PC'lerin hala en güçlü platformlar olduklarına da değinmeden edemiyor.

Kısacası konsollar piyasa çıktıkları ilk birkaç yıldan sonra teknolojik açıdan geri kalıyorlar. Çükü PC'ler grafik kalitesi başta olmak üzere, birçok yönden kendilerini sürekli yenileyen cihazlar ve konsol mantığı olan kapalı kutu sistemi sürdüğü sürece, PC her daim en güçlü platform olarak kalacak.

Sonraki Haber

Forum