Basit bir tıklama oyunu olan Banana, Steam'de listeleri neden alt üst ediyor?

Steam'deki Banana isimli oyun, Steam'de en çok oynananlar listesine girmeyi başardı. Bir muzun üzerine tekrar tekrar tıklamanızı gerektiren oyun, 400.000'den fazla eş zamanlı oyuncuya ulaştı. Peki bunu nasıl başardı?

Oynayacak yeni ve eğlenceli bir şey var mı diye Steam listelerine düzenli olarak bakıyorsanız, Banana adlı tuhaf bir oyun dikkatinizi çekmiş olabilir. Kısa sürede büyük bir başarı elde eden oyun, bu yazı yazıldığı sırada 400.000'den fazla eş zamanlı oyuncuyla, en çok oynanan oyunlar arasında üç numarada yer alıyordu. Peki oyuncuları kocaman bir muzun olduğu ekrana boş boş tıklamaya iten şey ne?

Her şeyin nedeni aslında para. Banana, bir muzun üzerine tekrar tekrar tıklamanızı gerektiren son derece basit bir oyun. Ancak, siz muza tıkladıkça Steam envanterinize bir muz çıkartması düşme ihtimali var. Bu muzlar, gümüş kaplamalı olanları gibi farklı tasarımlara sahip.

Muzlar envanterinize girdiği için Steam Toplulu Pazarı'nda satılabiliyor. Öyle ki nadir muzlar şimdiden 1.400 dolara kadar çıktı, ancak ortalama ödeme 0,02 dolar aralığında bir yerde. Geliştiricilerden biri Polygon'a verdiği bir röportajda bunu "yasal bir sınırsız para hilesi" olarak nitelendiriyor. Kazanılan para Steam cüzdanına aktarılıyor ve bu cüzdan daha sonra oyun satın almak için kullanılabiliyor. Yani bu muzlar temelde bir NFT; sadece blok zinciri yok.

Tüm gününüzü yeşil bir arka plan üzerinde sahte bir muza tıklayarak geçirme fikri sizi heyecanlandırmıyorsa, geliştiriciler envanter muzlarını tanesi 0,25 dolardan satıyor. Ancak oyunun kendisini oynamak ücretsiz. Bu arada geliştiriciler, oyunun bir tür dolandırıcılık veya saadet zinciri olduğu iddialarını reddediyor ve basitçe "oldukça aptalca bir oyun" olduğunu söylüyorlar. Nihayetinde tıklama oyunları yeni bir şey değil.

Oyunun geleceğine ilişkin olarak tasarımcılar, oyun içi muzun görünümünü değiştirmek için envanter öğelerini kullanmanın bir yolu da dahil olmak üzere çeşitli güncellemeler yapacaklarını duyurdular. Ayrıca bir mini oyunun yanı sıra oyuncuların aynı muzun benzerlerini farklı bir ürünle takas etmelerini sağlayacak bir mağaza güncellemesi de gündemde.

Sonraki Haber

Forum