Baldur's Gate 3 için nihayet bir yayım tarihi açıklandı. Ama bu tarihin, çok da net olmadığını baştan söyleyelim...

Yaklaşık 2 yıl önce erken erişime açılan ve o zamandan beri pek çok yenilik alan Baldur's Gate 3 için, nihayet resmi bir yayım tarihimiz var. Ama bu tarih, o kadar da net sayılmaz...

Larian Studios en sonunda Baldur's Gate 3’ün resmi çıkış tarihini onayladı ve beklenen Dungeons & Dragons RP oyununun tam sürümünün yayımının 2023 yılında gerçekleşeceğini söyledi.

Duyuru, stüdyonun Baldur's Gate 3'ün 2020 yılında erken erişime açılmasından bu yana yapılan iyileştirmeleri özetlediği yakın tarihli bir D&D Direct canlı yayını sırasında yapıldı. Bir Tiefling kostümü giyen videonun seslendiricisi, "Dokuz Cehennem adına, şimdiden birçok harika şey ekledik ve bunların geldiği yerde daha fazlası var. Bu yüzden Baldur's Gate 3 yolculuğumuzda erken erişimde bize katılın ya da oyun çıktığında 2023'te gelin" dedi.

Yine de Larian, oyunun 2023'te tam olarak ne zaman çıkacağını açıklamadı.

Baldur's Gate 3'e iki yıl önce erken erişime çıkmasından bu yana birçok içerik eklendi. Ek oyuncu sınıfları, yarışlar, görevler, hikaye içeriği eklendi ve grafik revizyonları yapıldı. Oyunun boyutu ve derinliği, erken erişimde ilk ortaya çıktığından bu yana büyük ölçüde genişletildi.

Ancak halen gelmesi beklenen bol miktarda içerik var. Larian daha önce oyunun piyasaya sürüldüğü sırada 12 D&D 5E sınıfının tamamını içereceğini söylemişti, bu da Paladin, Monk ve Bard sınıflarının da sunulmasının gerektiği anlamına geliyor. Ayrıca eklenecek pek çok görev serisi, tamamlanacak karakterler, olay örgüsü ve düzeltilmesi gereken birçok kullanıcı deneyimi sorunu bulunuyor.

Sonraki Haber

Forum