Baldur's Gate 3 oyuncularının kabul ettiği lisans anlaşmasında 5. Bölüm sürprizi

Oyuncuların bir oyuna başlarken hiç okumadığı sıkıcı lisans anlaşmaları, konu Baldur's Gate 3 olduğunda çok farklı bir boyuta geçti. İşte Baldur's Gate 3'ün lisans anlaşmasında yer alan ve herkesi şaşırtan 5. Bölüm...

Merakla beklenen Dungeons & Dragons RPG’si Baldur's Gate 3'e heyecanla giriş yapan oyuncular, büyük olasılıkla baştaki lisans sözleşmesini okumamıştır. Ancak dağ gibi EULA sözleşmesini okumaya karar veren oyuncular için, geliştirici Larian'ın küçük bir sürprizi var.

Oyuncular ve aralarında Polygon'un da bulunduğu birçok yayın organı, oyunun "Lanetli Anlaşmamız" başlıklı uzun EULA sözleşmesinde küçük bir paskalya yumurtası tespit etti. "Eldritch Yasasındaki Ek Yükümlülükler" başlıklı 5. Bölüm, oyunculardan "yukarıdaki sayısız yasal jargon hükümlerine katlandıktan sonra" duraklamalarını istiyor. Oyunculardan "bu Anlaşmayı kabul ederek Fey, Infernal veya başka bir şekilde Eldritch kökenli başka bir yaratıkla anlaşma yapmaktan kaçınmayı kabul ettiğiniz konusunda dikkatli olmaları" isteniyor. Bu tür kötücül güçlerin siren çağrısına kulak verenler Larian'ın kullanıcı ile bağlarını koparma ve "Sabah Lordu'ndan uygun bir çare arama" hakkını saklı tuttuğunu bilmeli.

Bilmeyenler için, Sabah Lordu, nam-ı diğer Lathander, Unutulmuş Diyarlar'da yenilenme, bahar, yeni başlangıçlar ve genç ve canlı olan her şeyin tarafsız iyi tanrısıdır. Mesaj, oyunun uzun macerasında gerçekleşecek olaylara işaret ediyor olabilir. En azından kimseyi amaçlanan romantizm seçenekleri nedeniyle suçlamıyor, çünkü bu, oyun hakkında pek çok insanı heyecanlandıran şeylerden biri.

Belgenin tamamı sürekli olarak kendisinden bir "Pakt" olarak bahsediyor ki bu, her türlü bağlayıcı yasal anlaşma için çok daha iyi bir terim. Ne yazık ki EULA, anlaşmanın yönetiminden bahsederken Bölüm 5'i hariç tutuyor. Bu biraz üzücü, çünkü İrlanda mahkemelerinin şeytanla herhangi bir anlaşma imzalamamak için bir anlaşmayı denediğini ve ayrıştırdığını görmek isterdik.

Larian, Baldur's Gate 3'ün erken erişim sürümünde de benzer bir şey yaptı. Şirket, 2020 yılında EULA sözleşmesine bir tür ozan görevine dikkat çeken bir bildirim ekledi. "Anlaşmayı" kabul edenler ayrıca Larian'a "sizin tarafınızdan icra edilen ve Unutulmuş Diyarlar'a olan ilginizi öven bir ilahi, şarkı, metin, şiir veya yorumlayıcı dansın bir kaydını" göndermeyi kabul etti.

Duyuruda, üç kış sonra "görevi" tamamlamayı reddedenlerin "Büyük Dahi Loncamızın kurucu üyesi olarak sonraki şöhret, servet ve/veya kötü şöhreti kaybedecekleri" ima ediliyordu. Oyunun betaya girmesinden bu yana geçen üç yıl içinde birkaç oyuncunun bu çağrıya kulak vermiş olduğu konuşuluyor, ancak geliştiriciler henüz bunlardan herhangi birini çevrimiçi olarak paylaşmadı.

Sonraki Haber

Forum