Apple'ın asla yapmayacağı bir iPhone: Karşınızda iPhone Vision

Apple'ın değişmeyen tasarım çizgisi zaman zaman şikayet edilen bir konu haline gelebiliyor. Bu yüzden bağımsız tasarımcılar ortaya Apple'a göre çok daha yaratıcı ve güzel görünen tasarımlar çıkartabiliyor. Antonio De Rosa adındaki tasarımcının iPhone Vision konsepti de oldukça göz alıcı.

Apple'ın iPhone'u tanıtmasından bu yana geçen 15 yılda defalarca duyduğumuz bir şey varsa, cihazın çoğu zaman tasarım konusunda sıkıcı olduğu. Apple aynı tasarımı en az üç yıl boyunca tekrarlıyor ve büyük yenilemeler arasında küçük değişiklikler yapıyor. Ancak bu durum kesinlikle bir sorun değil, özellikle de şu sıralarda... Çünkü tüm akıllı telefonlar birbirine benziyor. Önde delikli kameraları olan büyük ekranlara ve arkada gelişmiş kamera bileşenlerini barındıran büyük bir çıkıntıya sahipler. Benzer şekilde, bu yıl için planlanan büyük bir tasarım güncellemesi olmadığından, iPhone 15 de iPhone 14'ün bir kopyası olacak.

Ancak bu noktada bağımsız tasarımcılar, kendi hayallerini insanlarla paylaşmaktan geri durmuyor. Apple hiçbir zaman bu konseptler kadar heyecan verici bir iPhone üretmeyecek, ancak tasarımcıların hayal ettikleri cihazlar oldukça ilginç. Antonio De Rosa'nın bu görüntülerdeki iPhone Vision konsepti, mevcut iPhone tasarımını tamamen yeni bir seviyeye taşıyor.

iPhone Vision, Apple'ın birkaç hafta önce tanıttığı Vision Pro'dan esinleniyor. Daha heyecan verici olan ise birincil ve ultra geniş açılı lenslerin yerini alan arkadaki Liquid Lens kamera. Konseptte daha iyi yakınlaştırma için ikincil bir periskop lens bulunuyor. Bu arada iPhone 15 Pro Max, iPhone'un ilk periskop lensini sunacak.

Arka kısımda iki benzersiz tasarım öğesi daha bulunuyor. İkinci ekran, telefon bir masanın üzerinde yüz üstü dururken bildirimlere hızlı erişim sağlıyor. Telefonu genellikle bu şekilde tutuyorsanız bu kullanışlı bir özellik.

iPhone Vision'ın kendine ait bir kamera çıkıntısı var. Ancak tasarımcı, ilkini dengelemek için arkaya ikinci bir çıkıntı yerleştirmiş. Bu aynı zamanda iPhone'u düz bir şekilde arkaya yaslamanızı sağlıyor. İkinci çıkıntı ise Space Audio'yu destekleyen bir hoparlör görevi görüyor.

Tasarımcı ayrıca iPhone Vision için bir fiyat etiketi de hayal etmiş; telefon 1.599 dolardan başlıyor.

Sonraki Haber

Forum