Avatar'dan sonra müthiş klasik de 3D diyor!

Avatar sadece izleyenleri etkilemiyor: Üçüncü boyuta geçme sırası şimdi bu müthiş klasikte...

James Cameron'un Avatar'ı, görselliğiyle ve dünyasıyla etkileyici bir film olmanın ötesine geçmeyi başardı.

Nasıl mı? Sinema endüstrisini ilk Star Wars üçlemesi ile devrimci bir şekilde değiştiren adamı, George Lucas'ı etkileyerek. George Lucas yeniliklere meraklı, Endustrial Light and Magic'i de kuran, filmlerde bilgisayar efektlerinin bu hale gelmesini sağlayan adam.

Pixar gibi animasyon ustalarının temellerini de o atmıştı. Star Wars Episode 1 Phantom Menace'ta ilk kez 35mm filmli kamera değil, dijital kamera kullanmıştı. Yaptığı devrimci yenilikler ayrı bir makale konusudur.

James Cameron da yenilikçi br yönetmen, Aliens filmindeki bazı araç ve silah tasarımlarının Avatar'da benzerleri dikkatinizi çekmiştir. Kendisi sadece tasarlamıyor, teknolojinin sinemada çağ atlamasını sağlıyor. Terminator ile bilgisayar efektlerinin kullanımını körüklemişti.

Avatar'dan etkilenen Star Wars 3D olacak!

Orijinal seri hala efsane

İşte şimdi Avatar sayesinde sallantıda olan Star Wars 3D projesi yeni bir şans elde etti. Avatar'ın başarısı, 3D film konusunda düşünceli olan herkesi cesaretlendirdi ve yeni bir devrin kapılarını açtı.

George Lucas, Avatar hakkında şunları dedi "Bu kadar başarılı olduğu için mutluyum. 3D'de çok iyi çalıştı. 3D'nin büyük bir hayranı olmadım ama o film kesinlikle 3D film yapımını ileri taşıdı."

Kendi 3D film planlarıyla ilgili olarak ise "Yıllardan beri, hem de çok uzun yıllardan beri Star Wars'u alıp 3D yapmak istiyoruz ama gereken teknoloji ortada yoktu. Bu konuda uğraşıp duruyorduk, ama şimdi bu işin olmasını sağlayacak ivmenin, bu (Avatar) olduğunu düşünüyorum" dedi.

Daha önce çıkan bütün Star Wars yapımları dev olaylar haline geldi. Orijinal üçleme DVD'de çıktığında inanılmaz bir hayran akını olmuştu. Star Wars bir değil, birkaç neslin hafızasında yer edinmiş bir evren. Blu-ray planlarının detayları henüz açıklanmadı ama sinemada 3D Star Wars açıklamasını çok yakında duyabiliriz.

Sonraki Haber

Forum