Avast, Antivirüse YouTube İndirme Aracı Ekledi!

Antivirüs devi Avast, daha önce antivirüslerin pek denemediği bir şey yaparak yazılımına "YouTube'tan indirme" özelliği ekledi!

Antivirüs devi Avast, arka planda çalışarak sessizce virüs koruması sağlamaktan sıkılmış olabilir. Firma, alışılmadık yeteneklere sahip bir web tarayıcısı tanıttı.

Chromium'u temel alan Avast Secure Browser, diğer tarayıcılarda ancak eklentilerle elde edilen veya etkinleştirilmesi gereken bazı pratik işlevlerle geliyor. Bunlardan bir tanesi, sizi zararlı eklentilere karşı koruyan bankacılık modu. Dahili parola yöneticisi, parolalarınızı güvenli bir kasada saklayıp, otomatik olarak doldurabiliyor. Dahili reklam engelleyicisi ise adından anlaşılacağı üzere sitelerdeki reklam çubuklarını ortadan kaldırıyor.

Avast Secure Browser, bir VPN de içeriyor. McAfee'nin TunnelBear'ı satın almasının ardından VPN'ler, güvenlik yazılımlarının bir parçası haline gelecek gibi görünüyor.

Kolay Video İndirme

Daha da ilginç olan, Avast'ın YouTube ve Vimeo gibi sitelerden video indirmeye yarayan bir aracı tarayıcısına dahil etmiş olması. Bu işlevin güvenlikle ilgisi olmadığı gibi, video indirmek, video sitelerinin kullanım şartlarını ve bazen telif haklarını çiğnemek anlamına gelebiliyor. Bir antivirüs firmasının müşteri çekebilmek için bu tür bir harekete başvurmasına sık rastlamıyoruz.

Video indirme aracı, web sayfasındaki videoyu algılayarak düşük, orta veya yüksek kalitede indirmeye izin veriyor. İsterseniz videodaki sesi, örneğin müziği ayırıp, müzik olarak indirmenize de olanak tanınıyor.

Sonraki Haber

Forum